Ψυχολογική υποστήριξη σε πυροπαθείς από την Ενωση «Μαζί για το Παιδί»

Στο πλευρό των πυρόπληκτων και κυρίως των παιδιών στέκεται η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Ανατολική Αττική τις τελευταίες ημέρες έχουν δημιουργήσει την ανάγκη υποστήριξης για τους ανθρώπους που έμειναν πίσω, που έχασαν τα σπίτια και τις οικογένειες τους, που τραυματίστηκαν σωματικά ή και ψυχολογικά. 

Η Ενωση «Μαζί με το Παιδί» παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και συμβουλευτικής καθοδήγησης, σε παιδιά και οικογένειες που τον έχουν ανάγκη μετά τα θλιβερά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Ανατολική Αττική με τις φονικές πυρκαγιές. 

Συγκεκριμένα, για ψυχολογική υποστήριξη επικοινωνήστε με: 

Τη Συμβουλευτική Γραμμή του Μαζί για το Παιδί στο τηλέφωνο 115 25, Δευτέρα-Παρασκευή, 9:00-21:00 για παροχή ψυχολογικής στήριξης μέσα τηλεφώνου ή online σε παιδιά, εφήβους και γονείς. 

Παράλληλα, ψυχολόγοι και σύμβουλοι ψυχικής υγείας είναι διαθέσιμοι να υποδεχθούν δια ζώσης και να ακούσουν γονείς και παιδιά που βίωσαν από κοντά ή πιο μακριά το σοκ των πυρκαγιών και θέλουν να μιλήσουν ή να αναζητήσουν ψυχική υποστήριξη. 

Την Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης της «Μέριμνας» για γονείς, συγγενείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που είτε στηρίζουν παιδιά που έχουν χάσει συγγενείς ή φίλους τους, είτε οικογένειες που θρηνούν την απώλεια παιδιού.

Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης, τηλέφωνο 210 64 63 622, Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 16:00 

Παρέχει δια ζώσης Ψυχολογική Στήριξη στις οικογένειες με παιδιά ή εφήβους, που έχασαν αγαπημένο τους άτομο, κατόπιν ραντεβού ( στο 210 64 63 622), στα γραφεία της «Μέριμνας», Παπανικολή 2Α Χαλάνδρι.

Πηγή: tanea.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ