GEP: Συνεργασία με το Ινστιτούτο INSEMEX της Ρουμανίας

Μνημόνιο αμοιβαίας συνεργασίας και διάδοσης τεχνογνωσίας υπέγραψαν η GEP και το Εθνικό Ινστιτούτο INSEMEX της Ρουμανίας, με στόχο την από κοινού συμμετοχή και εφαρμογή καινοτόμων ερευνητικών προγραμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και την Ελλάδα.

Το Ινστιτούτο INSEMEX, (Έρευνας και Ανάπτυξης για την Υγεία και Ασφάλεια στις εργασίες εξορύξεων και την προστασία σε εκρηκτικές ατμόσφαιρες)  είναι ο ακαδημαϊκός οργανισμός της Ρουμανίας, ο οποίος διεξάγει επιστημονικές και τεχνολογικές έρευνες επικεντρωμένες στη διασφάλιση της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας της εξορυκτικής και μεταλλευτικής βιομηχανίας και μεταποίησης και γενικώς των  βιομηχανικών εγκαταστάσεων . Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης για την εκτίμηση και διαχείριση των κινδύνων από υλικά που μπορεί να δημιουργήσουν εκρηκτικές ατμόσφαιρες, στην περιβαλλοντική προστασία και την ασφάλεια των ορυκτών πόρων, όπως επίσης και στον βιομηχανικό εξαερισμό και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Η GEP από την άλλη πλευρά έχει σημαντική τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας και στην εφαρμογή καινοτόμων και βέλτιστων πρακτικών για την προστασία των ανθρώπων, των άλλων πόρων και του περιβάλλοντος. Αυτό όμως που την προβάλλει είναι η στόχευση της στον κατασκευαστικό και στον ενεργειακό κλάδο αλλά και σε κλάδους με υψηλή επικινδυνότητα και απαιτήσεις όπως είναι η βαριά βιομηχανία, τα ναυπηγεία, τα χαλυβουργεία και η εξορυκτική βιομηχανία.

Οι δύο οργανισμοί με βάση την συμφωνία που υπέγραψαν πρόσφατα στο Petrosani της Ρουμανίας, έδρα του Ινστιτούτου, θα συνεργάζονται στο μέλλον με κοινό στόχο διεθνή προγράμματα στην εξορυκτική βιομηχανία και μεταποίηση και γενικότερα, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην προστασία και την ευημερία όλων των εργαζομένων για την επίτευξη μηδενικού αριθμού ατυχημάτων σε κλάδους με πολύ υψηλή επικινδυνότητα.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ