Άρθρο του Μιχάλη Σπανού, Διευθύνοντος Συμβούλου της Global Sustain

Sustainability Forum 2018: Επενδύοντας στην εκπαίδευση

Τα τελευταία χρόνια, παγκόσμια θέματα βιωσιμότητας όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η φτώχεια, οι ανισότητες κ.ά., «δραπετεύουν» από τις σελίδες των εφημερίδων και από τις οθόνες της τηλεόρασης, εισβάλλοντας στην «ανύποπτη» μέχρι τώρα καθημερινότητα, καθιστώντας μας από πάλαι ποτέ θεατές, πρωταγωνιστές σε ταινία sci-fi. Οι παγκόσμιες προκλήσεις έχουν φτάσει πλέον στο κατώφλι του σπιτιού μας, της επιχείρησής μας και οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι.

Περισσότερο από ποτέ, η ανάληψη δράσης είναι υπόθεση όλων, όχι μόνο των κυβερνήσεων, γι’αυτόν τον λόγο οι επιχειρήσεις, οι ΜΚΟ αλλά και μεμονωμένα άτομα οφείλουν να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα και για τις δυνατότητες που έχουν να συμβάλλουν σε έναν καλύτερο κόσμο.

Η ενημέρωση και η γνώση για τα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης είναι εξαιρετικής σημασίας, με τους οργανισμούς να αναγνωρίζουν την ευθύνη που έχουν απέναντι στην κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για την ενεργό εμπλοκή τους. Με αυτό το σκεπτικό και σε μια περίοδο έντονων πιέσεων για αλλαγή της επιχειρηματικής νοοτροπίας, η Global Sustain παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες, προσφέροντας τα κατάλληλα εφόδια στους οργανισμούς για να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις. 

Sustainability Forum 2018

Σε αυτό το πλαίσιο, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Sustainability Forum, a training, netwoking and professional development event θα γίνει το σημείο αναφοράς για τη βιώσιμη ανάπτυξη, με θεματικές ενότητες που δίνουν απαντήσεις σε επίκαιρα ερωτήματα και άπτονται των διεθνών εξελίξεων. Το Forum το οποίο διοργανώνει η Global Sustain, θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου, στο NJV Athens Plaza Hotel στην Αθήνα.

Στο Forum, θα συμμετάσχουν όπως κάθε χρονιά διεθνούς φήμης ομιλητές και ειδικοί σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, από οργανισμούς όπως: Πανεπιστήμιο Cambridge, AHC Group, Trucost – S&P Dow Jones Indices, Rockwool Group, Carbon Clear, AstraZeneca, FMC Corporation, Osiris Labs, Shumaker Loop & Kendrick LLP, Trillium Asset Management, Walgreens Boots Alliance και GRI, οι οποίοι μέσα από ειδικές συνεδρίες θα μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους με τους συμμετέχοντες. 

Το Forum θα επικεντρωθεί σε επίκαιρα θέματα όπως:
 • Επανασύνδεση της οικονομίας – Ένα δεκαετές πλάνο για μια βιώσιμη οικονομία
 • H επιχειρηματική αξία των Sustainable Development Goals (SDGs)
 • Ορίζοντας εταιρικούς στόχους σύμφωνα με την επιστήμη και όχι με τη φαντασία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για Science-Based Targets (SBTs)
 • Το πρόγραμμα αειφορίας της AstraZeneca
 • Sustainability Advisory Councils: Πώς προσθέτουν αξία
 • External Councils σε μεγάλες εταιρίες και ενσωμάτωση ESG κριτηρίων 
 • Οργανωτική ανταπόκριση σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων
 • Περιβαλλοντική πολιτική. Μετάβαση σε μια κοινωνία χαμηλών ρύπων
 • TCFD Recommendations (task force για τις χρηματοοικονομικές ανακοινώσεις που σχετίζονται με το κλίμα) – Επισκόπηση, τελευταίες εξελίξεις και βέλτιστες πρακτικές
 • Πώς οι ESG επενδύσεις δημιουργούν αξία και απόδοση
 • Οικοδόμηση βιώσιμων κοινοτήτων 
 • Βusiness reporting για SDGs βάσει του GRI. Μέτρηση και διαχείριση αντίκτυπου SDGs
Το Sustainability Forum 2018 απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως: υπεύθυνοι βιωσιμότητας και ΕΚΕ, ανθρώπινου δυναμικού, μάρκετινγκ και εταιρικών υποθέσεων, ειδικοί επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, περιβαλλοντολόγοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, ειδικοί ποιότητας, νομικοί, επενδυτές, στελέχη MKO, φοιτητές κ.ά.

Στο πλαίσιο του Forum, διοργανώνεται για μια ακόμα χρονιά το SF Tour, (αυτή τη χρονιά στην Κρήτη), δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία για μια ολοκληρωμένη εμπειρία sustainability, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δικτύωση και ψυχαγωγία.

Πρόγραμμα, ομιλητές, περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα: www.sustainabilityforum.gr

Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος Global Sustain

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πηγή: Daily Fax

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ