Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Έναρξη προγραμμάτων Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με χαρά ανακοινώνει την έναρξη προγραμμάτων Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στον Τουρισμό και την Εστίαση στο νέο εκπαιδευτικό του κέντρο DUAL Hellas. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ακολουθούν το γερμανικό πρότυπο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης καθώς και το εκπαιδευτικό περιεχόμενο και τις προδιαγραφές που ορίζει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK).

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου να αναβαθμιστούν οι επαγγελματικές γνώσεις και οι προοπτικές των νέων εργαζομένων μέσω επαγγελματικής εκπαίδευσης ενταγμένης στην αγορά εργασίας, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της αύξησης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ήδη μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, μέλη του Επιμελητηρίου, έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, και διαθέτουν περισσότερες από 150 θέσεις εργασίας για την ερχόμενη θερινή περίοδο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι τριετή και συνδυάζουν τη θεωρητική εκπαίδευση με μία άρτια ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση πλήρους αμειβόμενης απασχόλησης στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες 4* και 5* της Ελλάδας. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να επιλέξουν και να παρακολουθήσουν μια από τις ακόλουθες ειδικότητες: 

α) Μάγειρας/Μαγείρισσα, 
β) Ξενοδοχοϋπάλληλος, 
γ) Ειδικός/ή Εστιατορίου (F&B).

Τα προγράμματα απευθύνονται σε νέες και νέους ηλικίας 18-33 ετών που ενδιαφέρονται για μια επαγγελματική σταδιοδρομία στον τουριστικό κλάδο. Η προοπτική επαγγελματικής επιτυχίας  για τους εκπαιδευόμενους τεκμηριώνεται από τα αποτελέσματα των αποφοίτων προηγούμενου προγράμματος που υλοποίησε το Επιμελητήριο από κοινού με άλλους φορείς. Το 92% των αποφοίτων απασχολείται ως μόνιμο προσωπικό στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. 

Η έναρξη των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί αρχές Νοεμβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και ισχύουν ειδικοί όροι συμμετοχής στο πρόγραμμα για τα μέλη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και τους οικείους τους 1ου και 2ου βαθμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και για αιτήσεις εγγραφών μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά: 217 0002030 ή μέσω email info@dual.com.gr. Πληροφορίες για μέλη παρέχονται στο 210 6419023. 

Επίσης, μπορείτε να επισκέπτεσθε καθημερινά τους χώρους του Εκπαιδευτικού Κέντρου στο ξενοδοχείο Palmyra Beach Hotel, Λεωφ. Ποσειδώνος 70, Γλυφάδα για να συζητήσετε από κοντά με τους υπεύθυνους των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ