ΕΠΙΟΝΗ: Επιτυχημένη ημερίδα “Φροντίζοντας τους Φροντιστές”

Η ΕΠΙΟΝΗ διοργάνωσε με επιτυχία στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ημερίδα με θέμα τους νεαρούς φροντιστές.

Η εκδήλωση είχε την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον Εγκέφαλο.

Ο Λιθουανός Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας,  Βιτένις Αντριουκάιτις, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του την σημαντική συνεισφορά των φροντιστών σε μια εποχή που λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί επαγγελματίες υγείας έχουν φύγει από την Ελλάδα. Η Επιτροπή συμμερίζεται το δικαίωμα κάθε φροντιστή σε 5 ημέρες άδειας ανα έτος, με αποζημείωση όση η άδεια υγείας και το δικαίωμα να διεκδικούν ευέλικτα ωράρια εργασίας από τους εργοδότες.

Η ημερίδα  φιλοξένησε σημαντικούς επιστήμονες όπως ο καθηγητής ψυχιατρικής κος Γιώργος Χριστοδούλου, ο Δρ. Δημήτριος Κόντης, η Δρ. Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου, ο κ. Παναγιώτης Χόνδρος από την ΜΚΟ ΕΠΑΨΥ ο Δρ. Γιώργος Παυλίδης από το Πανεπιστήμιο του Sheffield και ο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου από την ΜΚΟ ΕΔΡΑ.

Στην ημερίδα της 28.9.2018 συμμετείχαν αξιόλογοι ομιλητές από το εξωτερικό όπως ο κος Stecy Yghemonos, εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας Eurocarers, η κα Miia Männikkö πρόεδρος της ομοσπονδίας EUFAMI και η καθηγήτρια ψυχιατρικής  κα Peykan Gokalp από την Τουρκία.

Η εκδήλωση που είχε την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα έδωσε την ευκαιρία σε φροντιστές όπως η κα Dragana Kistner από τη Γερμανία και η κα Stefania Buoni, πρόεδρος της COMIP – Children Of Mentally Ill Parents, από την Ιταλία να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και να συζητήσουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη φροντίδα ενός συγγενή με χρόνια νόσο.

Το συνέδριο διοργανώθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ευρωβουλευτή από την Τσεχία, κ. Tomas Zdechovsky, του πρώην ευρωβουλευτή κ. Νίκο Χρυσογέλου και της ευρωβουλευτού κας Kostadinka Kuneva.

Η πρώην υπουργός Παιδείας και Υγείας κα Μαριέττα Γιαννάκου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Την ημερίδα υποστήριξαν χορηγικά οι ευαισθητοποιημένες για την ψυχική υγεία εταιρείες INTERAMERICAN, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ LILLY και η ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι ιστότοποι psychologynow.gr, socialpolicy.gr και http://www.iatronet.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ