Το Alba Graduate Business School στην 3η Ευρωαραβική Σύνοδο

Το Alba, ακαδημαϊκός υποστηρικτής της Συνόδου, συμμετείχε στο workshop «Building Bridges in Education» (Χτίζοντας γέφυρες στην εκπαίδευση), αντικείμενο του οποίου υπήρξε η καθιέρωση της Ελλάδας ως διεθνούς πόλου εκπαίδευσης. 

Το διήμερο 29-30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η 3η Ευρωαραβική Σύνοδος, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στη Σύνοδο, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προσήλθαν αρχηγοί κρατών, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπουργοί, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και σημαίνοντες εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 χώρες.

Kεντρικό θέμα της Συνόδου αποτέλεσε η εμβάθυνση των σχέσεων και των οικονομικών δεσμών μέσω της ενίσχυσης του πολιτικού διαλόγου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του αραβικού κόσμου. Η πλούσια ατζέντα περιλάμβανε ομιλίες και παρεμβάσεις σε θέματα πολιτικής, οικονομίας, ενέργειας, διακρατικής συνεργασίας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη μετανάστευση και την προσφυγική ροή από χώρες του αραβικού κόσμου προς την Ευρώπη.

Ακαδημαϊκός υποστηρικτής της Συνόδου ήταν και το Αlba Graduate Business School, The American College of Greece που συμμετείχε στο workshop με θέμα: «Building Bridges in Education» (Χτίζοντας Γέφυρες στην Εκπαίδευση), το οποίο διοργανώθηκε από τη CCC BIM Academy και το Δίκτυο Πανεπιστημίων IUN World. Ανάμεσα στο διεθνές πάνελ των ομιλητών, βρισκόταν ο δρ. Κυριάκος Κυριακόπουλος, Αντιπρύτανης Eγγραφών Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων του Alba και Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Εxecutive MBA. Στις δυνατότητες συνεργειών μεταξύ Ελλάδας και Μέσης Ανατολής αναφέρθηκε ο κ. Κυριακόπουλος σχολιάζοντας ότι «τα τελευταία χρόνια, μαζί με την κάμψη της επιχειρηματικότητας στην ελληνική κοινωνία, είδαμε και την εξασθένιση των δεσμών μεταξύ της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής». 

«Πιστεύουμε ότι η εξαιρετική εκπαίδευση ξεκινά από την παραγωγή νέας γνώσης» επισήμανε ο κ. Κυριακόπουλος και συμπλήρωσε ότι «Είμαστε ένα από τα λίγα σχολεία στην Ευρώπη του οποίου το 35% των ακαδημαϊκών εργασιών φιλοξενείται στην ελίτ των ακαδημαϊκών εκδόσεων».

«Αλλαγή στην πράξη. Αυτό κάνει το Alba» συνέχισε ο κ. Κυριακόπουλος «και η αλλαγή ξεκινά με τους οργανισμούς, τις εταιρείες, τα ιδρύματα, την εκπαίδευση. Επομένως, βελτιώνοντας τα ιδρύματα και τους οργανισμούς, δημιουργούμε μία καλύτερη κοινωνία, και αυτή την καλύτερη κοινωνία πιστεύουμε ότι πρέπει να τη μοιραστούμε με τους άλλους». 

Ο κ. Κυριακόπουλος μίλησε για την πείρα που έχει το Alba με φοιτητές από τη Μέση Ανατολή αλλά και για τη μετεκπαίδευση Ανώτερων Στελεχών στο Ντουμπάι, ενώ κατονόμασε τη γραφειοκρατία και τη νοοτροπία περιχαράκωσης ως ανασταλτικούς παράγοντες για την εξέλιξη της χώρας.

Ακολούθησε ανοιχτός διάλογος με τα μέλη του ακροατηρίου και η υπογραφή ¬–μεταξύ των ομιλητών του πάνελ– ενός μνημονίου συνεργασίας με θέμα την Ελλάδα ως τον επόμενο παγκόσμιο εκπαιδευτικό προορισμό.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ