Boussias Communications: Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Social Media Awards 2018

Όλη η αγορά της Επικοινωνίας παρευρέθηκε στην πιο social βραδιά!

Η sold out Τελετή Απονομής των Social Media Awards 2018 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, στο κατάμεστο Κτήριο 56 του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”. Στην πιο social βραδιά της αγοράς Επικοινωνίας παρευρέθηκαν πάνω από 600 στελέχη και με παρουσιάστρια τη Λυδία Παπαϊωάννου παρακολούθησαν τη δημοφιλέστερη διοργάνωση για τα Social Media στην Ελλάδα. 

Τα βραβεία, τα οποία διοργανώθηκαν από το Marketing Week και την Boussias Communications, συγκέντρωσαν περισσότερες από 600 υποψηφιότητες από όλη την Ελλάδα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ συμμετοχών και αύξηση 7% σε σχέση με πέρυσι.

Τα φετινά βραβεία, με εμπλουτισμένα ζητούμενα υποψηφιότητας, ανανεωμένα κριτήρια αξιολόγησης και 3 Προέδρους στην Κριτική Επιτροπή, για να αντιπροσωπεύονται και οι τρεις πλευρές του digital οικοσυστήματος (brand – agency – platform), είχαν ως στόχο να χαρτογραφήσουν τις πιο δυναμικές τάσεις και να αναδείξουν τις βέλτιστες πρακτικές marketing στα Social Media. 

Συγκεκριμένα, οι τρεις Πρόεδροι ήταν οι: Μάνος Σπανός, Jury President – The brand side, Vice President, Brand Marketing Flavor Brands, New Sparkling & Energy Drinks, PepsiCo, Αμαλία Αγάθου, Jury President – The agency side, Head of Innovation, Havas UK, Βαγγέλης Κωβαίος, Jury President – The platform side, Client Solutions Manager, Facebook. Οι επικεφαλής αξιολόγησαν τις υποψηφιότητες σε συνεργασία με  25 Social Media experts & practitioners διεθνούς εμβέλειας.

Κορυφαίες στιγμές της βραδιάς ήταν οι απονομές του Social Media Agency of the Year στην εταιρεία 4 Wise Monkeys και του Social Media Brand of the Year στο Aperol Spritz.

Επίσης, απονεμήθηκαν τα Platinum βραβεία σε κάθε ενότητα. Η 4 Wise Monkeys απέσπασε 3 Platinum για το έργο «Aperol Spritz Happy Interview» και 1 για το «Γρηγόρης – Η Ωραία Μέρα Έχει Όνομα», ενώ από 1 Platinum απέσπασαν οι: Lidl Ελλάς & The Newtons Laboratory για την «καμπάνια #apotalidl», J. Walter Thompson & Vodafone Youth Team για το «CU Open», efood για το «efood + YouTube =», Solid Havas για το «Samsung Snap Poetry» και ΟΠΑΠ Α.Ε. για το «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ και Instagram influencers».

Όπως ανέφερε η Αμαλία Αγάθου, co-President  της Κριτικής Επιτροπής και Head of Innovation στην Havas UK: «Είναι η τρίτη μου χρονιά στην κριτική επιτροπή των Social Media Awards και χάρηκα πολύ που φέτος είχα τη δυνατότητα να έχω μια πιο γενική εικόνα. Χαίρομαι πάντα να βλέπω πολύ ωραίες δουλειές, με πολύ μεράκι. Ξέρω ότι συχνά δεν είναι πολύ εύκολες οι συνθήκες και αυτό δείχνει τη δημιουργικότητα και τη δίψα που έχετε για να φτιάξετε πράγματα και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Βέβαια, υπήρχαν κάποια στοιχεία  που ως Κριτική Επιτροπή θα θέλαμε να δούμε περισσότερο του χρόνου, όπως πιο πολλά mobile friendly πράγματα, να φύγουμε λίγο από τα vanity metrics και λίγη περισσότερη προσοχή στην εκτέλεση. 

Εγώ προσωπικά θα ήθελα λίγη περισσότερη προσοχή στα ορθογραφικά και το συντακτικό, κυρίως στα chat bots. Χάρηκα που είδα πολλές δουλειές που “χτίστηκαν” σε βάθος χρόνου και έχουν καταφέρει να χτυπήσουν στην καρδιά των social. Να χτίσουν δηλαδή ουσιαστικά communities γύρω από brand values, που πραγματικά μεγαλώνουν και ομορφαίνουν τη ζωή μας». 

Με αφορμή τη διάκριση, ο Βαγγέλης Δαβιτίδης, Creative Director / Co-founder & Co-owner της 4 Wise Monkeys, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την κατάκτηση του Agency of The Year για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! Το digital και τα Social Media έχουν μεταμορφώσει καθοριστικά τον τρόπο που επικοινωνούν τα brands και από ένα κόσμο μονόδρομης ATL επικοινωνίας έχουμε περάσει σε ένα αμφίδρομο μοντέλο όπου μια καμπάνια είναι σε μόνιμο διάλογο με το κοινό μέσω των social media. Δεν μπορώ να φανταστώ μια επιτυχημένη καμπάνια που δεν έχει έντονο σοσιαλμιντιακό αποτύπωμα. Η 4 Wise Monkeys, έχοντας δημιουργηθεί μόλις το 2013 ακριβώς για να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στην αγορά, έχει στο DNA της μια 360ο και integrated προσέγγιση και είναι ο λόγος που βραβεύονται οι καμπάνιες μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη τους και την  τόλμη τους να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα».   

Χρυσός χορηγός των βραβείων ήταν η Ζazoo Event Rentals, Χορηγός ήταν η T.G.I Fridays, Χορηγός Ποτού το Beefeater London, Υποστηρικτές η MAD in Media, η West Sales and Marketing Agency και το thephotobooth.gr και Χορηγός επικοινωνίας ο ANT1.

Επισκεφτείτε το site των βραβείων www.socialmediaawards.gr προκειμένου να και να δείτε το video της τελετής, φωτογραφίες, καθώς και τους νικητές.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ