Boussias Communications: Πραγματοποιήθηκε το The Media ROI Forum

Data, ενσυναίσθηση και δημιουργία εμπειριών

«Κάθε ευρώ που επενδύεται στη διαφήμιση στην Ελλάδα επιστρέφει τέσσερα στην εθνική οικονομία». Με αυτή την εξίσωση, ο Μανόλης Παπαπολύζος, Πρόεδρος ΔΣ της ΕΔΕΕ άνοιξε τις εργασίες του The Media ROI Forum, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου, στο Grand Hyatt Athens και το οποίο διοργάνωσε το Marketing Week και η Boussias Communications, υπό την αιγίδα του ΣΔΕ και της ΕΔΕΕ. 

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Κώστας Σταματάκης, μέλος ΔΣ του ΣΔΕ, αναδεικνύοντας το στοίχημα των agencies να μετατραπούν σε experience agencies, επιμένοντας στην ανάγκη για διαφάνεια και συνεργασία με τα διεθνή δίκτυα, εξέχοντες εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν με ομιλίες. Συγκεκριμένα, οι Guy Marks, CEO, OMD EMEA, Thomas Le Thierry d’Ennequin, Global President, Vizeum, Guy Abrahams, Global Strategy Lead, Zenith, Glen Parker, Chief Insight Officer, UM EMEA και Henry Stokes, Managing Director / Global Accounts, Xaxis / WPP επιχειρηματολόγησαν πάνω σε ζωτικής σημασία θέματα του κλάδου, ενώ επικεντρώθηκαν στην ανάγκη αναβάθμισης της εμπειρίας μέσα από την αξιοποίηση των data, αλλά και στη σημασία της σωστής στόχευσης που υπερβαίνει τα παραδοσιακά δημογραφικά δεδομένα. Στο πλαίσιο του addressable economy, η ενσυναίσθηση τοποθετήθηκε ως Νο1 προτεραιότητα, σε μια συνάντηση του ΑΙ με το people’s marketing, ενώ έμφαση δόθηκε και στην ευελιξία και τον μετασχηματισμό των οργανωσιακών δομών.

Επιπλέον, σε τρεις διακριτές συζητήσεις πάνελ, υψηλόβαθμα στελέχη έδωσαν το στίγμα της ελληνικής αγοράς και συζήτησαν για την ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών με νέες τεχνολογίες και δεξιότητες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συμπόρευσης με τον διαφημιζόμενο, αλλά και την υποστήριξη των publishers, τονίζοντας ότι από την πλευρά των τελευταίων πραγματοποιήθηκαν φέτος σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη του programmatic. Τα ονόματα των στελεχών που φιλοξενήθηκαν στα πάνελ, με αλφαβητική σειρά, ήταν: Μαρία Βεληβασάκη (Managing Director, Mindshare Greece), Αγγελική Γιαννοπούλου (Managing Director, Carat Greece), Βιβή Καμάμη (Managing Director, Starlink Worldwide Media, Greece), Τάσος Κιτσαράς (General Manager, Mindshare Greece), Ζωή Κτιστάκη (Managing Director, Vizeum Greece), Χάρης Λαούδης (CEO, IMCG Brands), Τριαντάφυλλος Μαντάνης (General Manager, UM Greece), Κατερίνα Σιδέρη (Managing Director, BGM OMD Hellas), Νίκος Σύμπουρας (CEO, Tempo OMD Hellas) και Mαρία Φωτοπούλου (General Manager, Initiative Athens).

Tέλος, με ενδιαφέρουσες ομιλίες συμμετείχαν και η Anita Caras, Director, Sales Insights EMEA της Oath και ο Άλεξ Καραγεώργης, Managing Director του Project Agora.

Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι Oath και το Project Agora, υποστηρικτές οι BGM OMD, Dentsu Aegis Network, Eirmos, Ira Media, Mindshare, Publicis, Tempo OMD και UM, ενώ χορηγός διερμηνείας ήταν η Podium και Conference Experience Sponsor το Conferience.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ