Φωτοβολταϊκό Πάρκο της ΔΕΗ στη περιοχή της Μεγαλόπολης

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μεγαλόπολη χθες (15 Δεκεμβρίου 2007), ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος ανακοίνωσε στις τοπικές αρχές τις πολύ σημαντικές επενδύσεις συνολικού ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ που θα πραγματοποιήσει ο όμιλος της ΔΕΗ Α.Ε. στην περιοχή. Ειδικότερα:


  • Η ΔΕΗ Α.Ε. θα κατασκευάσει στη Μεγαλόπολη μία Μονάδα Συνδυασμένου Κύκλου 800 MW με καύσιμο φυσικό αέριο.
  • Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα κατασκευάσει ένα Φωτοβολταϊκό Πάρκο ισχύος 50 MW σε εκτάσεις που ανήκουν στην Επιχείρηση.
Ο κ. Αθανασόπουλος υπέβαλε πρόταση προς τους φορείς της περιοχής για τη δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου το οποίο θα καθορίζει τις προτεραιότητες της περιοχής σε σχέση με την Επιχείρηση. Επίσης, ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος ανακοίνωσε και άλλες δύο αποφάσεις της ΔΕΗ, προκειμένου να στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα:


  1. Παραχώρηση με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου στο Δήμο Μεγαλόπολης έκτασης περίπου 400 στρεμμάτων που θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία Βιομηχανικής και Επιχειρηματικής Περιοχής (ΒΕΠΕ).
    Πρόκειται για ένα ιδιόκτητο οικόπεδο της ΔΕΗ το οποίο βρίσκεται στο όριο του Πολεοδομικού ιστού, περίπου ένα χιλιόμετρο νοτιοδυτικά της Μεγαλόπολης, και δεν καλύπτεται από χρήσεις γης που να παρεμβαίνουν στη λειτουργία των εγκαταστάσεων της Επιχείρησης. Η εισαγωγή και ανάπτυξη της χρήσης φυσικού αερίου από το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ Α.Ε. δημιουργεί νέες μεγάλες ευκαιρίες στην περιοχή για να προσελκυσθούν ιδιωτικές επενδύσεις και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της ΒΕΠΕ.
  2. Παραχώρηση γεωργικών εκτάσεων με μίσθωση έναντι συμβολικού τιμήματος για καλλιέργεια ζωοτροφών ή άλλων ειδών. Οι εκτάσεις αυτές θα καθορισθούν μετά από συνεννόηση του Συντονιστικού Οργάνου με την Επιχείρηση.
Την ίδια ημέρα (15 Δεκεμβρίου 2007) στις εγκαταστάσεις της Επιχείρησης στη Μεγαλόπολη έγιναν παρουσιάσεις:


  • Σε δημοσιογράφους των Στρατηγικών Προτεραιοτήτων της Παραγωγής και των Ορυχείων από τους Γενικούς Διευθυντές κκ. Αβραάμ Μιζάν και Κώστα Μελά αντίστοιχα.
  • Σε όλα τα στελέχη της ΔΕΗ στην Πελοπόννησο του Στρατηγικού Σχεδίου της Επιχείρησης από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Τάκη Αθανασόπουλο.

Το βράδυ του Σαββάτου η χορωδία της ΔΕΗ, που αποτελείται από εργαζόμενους της Επιχείρησης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Κωστή Κωνσταντάρα έδωσε συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Μπούρας, οι τοπικές αρχές και πολλοί κάτοικοι της Μεγαλόπολης.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ