Νέος χώρος Ημερήσιας Φροντίδας και Δημιουργικής Απασχόλησης του ΠΕΚ ΑΜΕΑ

Η Πειραϊκή Ενωση Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιεί τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Δημιουργικής Απασχόλησης (Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία – ΠΕΚ ΑΜΕΑ) στον Ταύρο.

Η εκτέλεση των εργασιών ανακαίνισης, καθώς και η αγορά του εξοπλισμού των νέων εγκαταστάσεων του Κέντρου πραγματοποιήθηκαν με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος δωρεών του ΙΣΝ, Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κρίση.

Οι νέες εγκαταστάσεις, μεγαλύτερης έκτασης και υψηλότερων προδιαγραφών, δίνουν τη δυνατότητα στον οργανισμό να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη δομή παροχής υπηρεσιών, εξυπηρετώντας παράλληλα έναν μεγαλύτερο αριθμό ωφελούμενων.

Η Πειραϊκή Ένωση Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία ιδρύθηκε το 1996 με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης σε άτομα με νοητικές αναπηρίες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Από το 1997, η Ενωση λειτουργεί το ΠΕΚ ΑΜΕΑ όπου προσφέρονται προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, ψυχοκοινωνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης, καθώς και ανάπτυξης δεξιοτήτων ανεξάρτητης διαβίωσης. Το ΙΣΝ έχει υποστηρίξει τον οργανισμό στο παρελθόν με δωρεά του για την κάλυψη γενικών λειτουργικών εξόδων του Κέντρου.

Πηγή: ekirikas.com

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ