“Πλώρη” για 130.000 επιβάτες βάζει η Celestyal Cruises

Πλώρη για 130 χιλ. επιβάτες το 2019 από 108 χιλ. φέτος βάζει η Celestyal Cruises. Σε ενημερωτική εκδήλωση, ο CEO της εταιρείας Κρις Θεοφιλίδης ανέπτυξε τους στόχους, το αναπτυξιακό πλάνο για την επόμενη χρονιά και τα σχέδια για τη διεύρυνση της παρουσίας της.

H Celestyal Cruises έχει ανακοινώσει πως το 2019 επιμηκύνει την τουριστική περίοδο μέχρι το Δεκέμβριο και, έχοντας ως αφετηρία της τον Πειραιά, εντάσσει εκ νέου την Κωνσταντινούπολη στα προγράμματά της. Τα δρομολόγια για το 2019 και το 2020 περιλαμβάνουν προσεγγίσεις σε επτά νέα λιμάνια στην ανατολική Μεσόγειο. 

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, έχουν ξεκινήσει οι πωλήσεις για την επόμενη χρονιά, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για το 2020.  

Στο στρατηγικό πλάνο, έμφαση συνεχίζεται να δίνεται στην αγορά της Τουρκίας με στόχο την περαιτέρω αύξηση του αριθμού των επιβατών. Σύμφωνα με τους επικεφαλής της Celestyal, στόχος είναι επίσης η διεύρυνση των προορισμών και επιλογών κρουαζιέρας και η διάθεση ταξιδιών δώδεκα μήνες το χρόνο.

Αναφορικά με το άνοιγμα στην κινεζική αγορά, ο κ. Θεοφιλίδης σημείωσε πως έχουν επιτευχθεί συμφωνίες με μεγάλους tour operators κι αναμένεται το 2019 αύξηση στην επιβατική κίνηση σε σχέση με φέτος, αλλά χρειάζεται χρόνος κι επιμονή.

Θεωρείται από στελέχη της αγοράς πως η συνεχής άνοδος του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, αλλά και η ανάκαμψη των προορισμών της ανατολικής Μεσογείου, θα επηρεάσουν θετικά την ελληνική αγορά. Η περιοχή της δυτικής Μεσογείου, αλλά και τα λιμάνια της Β. Ευρώπης να είναι από τους μεγάλους ομίλους του εξωτερικού ασφαλείς προορισμοί, ενώ την ίδια ώρα τα πακέτα για ταξίδια στην Ασία συνεχίζουν να καταγράφουν σημαντική άνοδο. 

Την ίδια ώρα, η τουριστική “επιστροφή” της Τουρκίας αναμένεται να δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στην εγχώρια αγορά, όπως επισημαίνουν παράγοντες του χώρου. Δεδομένου πως τα συνδυαστικά πακέτα (που περιλαμβάνουν την επίσκεψη σε 2-3 χώρες) έχουν μεγαλύτερη ζήτηση, τα ελληνικά λιμάνια προσδοκούν σε άνοδο της επισκεψιμότητας.

Για τον κλάδο της κρουαζιέρας στην Ελλάδα γενικότερα, υπάρχουν “σημάδια” ανάκαμψης το 2019, όπως δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις. Η τελική εικόνα όμως θα διαμορφωθεί από τον τελικό προγραμματισμό των προσεγγίσεων για την επόμενη χρονιά. 

Πηγή: capital.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ