Η Global Sustain Ιδρυτικό Μέλος του Global Compact Network Hellas

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς, την 21 Ιανουαρίου, η ιδρυτική συνάντηση των μελών του Global Compact Network Hellas ως ανεξάρτητης νομικής οντότητας. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain κ. Μιχάλης Σπανός, δήλωσε σχετικά: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που η Global Sustain δίνει το παρών σε μια σημαντική στιγμή για το Global Compact Network Hellas. Έχει ιδιαίτερη σημασία να συμβάλουμε στο έργο του Τοπικού Δικτύου και στη διάχυση των Αρχών του Global Compact προωθώντας την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.»

Τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη του νέου φορέα είναι οι: Carel AE, Cosmos Aluminium ΑΕ, CSR Hellas, Ερνεστ & Γιανγκ Ελλάς (EY), Fourlis AE Συμμετοχων, GEO Routes Cultural Institute, Grant Thornton AE, Interamerican ΑΕ, Intergeo ΕΠΕ, Intracom Telecom, Intermed ΑΕ, New York College, Polyeco AE, Quality Net Foundation, Uni-Pharma ABEE, Ακρίτας ΑΕ, ΑΛΟΥΜΥΛ ΑΕ, Τσιμέντων Τιτάν, Β. Καυκάς ΑΕ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΕ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Μοτορ Οιλ (Ελλάς) Διυλιστήρια,  Κορίνθου ΑΕ, Μυτιληναίος ΑΕ, Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Χίου ΑΕ, Όμιλος UNESCO, Σερρών, Οργάνωση Γη, ΟΤΕ ΑΕ και ΣΕΒ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών.

Το Global Compact Network Hellas είναι το Τοπικό Δίκτυο του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Global Compact-UNGC) στην Ελλάδα. Μεταξύ των στόχων του περιλαμβάνονται η προώθηση των Αρχών του UNGC στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των εργασιακών σχέσεων, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς, η προβολή των πρακτικών της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων, η συμβολή στην περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτοβουλίας του UNGC, η επιρροή επί των εθνικών πολιτικών για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και η κινητοποίηση των επιχειρήσεων για συμβολή στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι η Global Sustain, εκτός από μέλος του Global Compact, της μεγαλύτερης πρωτοβουλίας εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης στον κόσμο, αποτελεί και μέλος της μεγαλύτερης πρωτοβουλίας υπεύθυνων επενδύσεων, Principles for Responsible Investment (PRI).

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ