Η Coca-Cola χρυσός χορηγός στο 4ο Delphi Economic Forum

Η Coca-Cola, με πυξίδα ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που δημιουργεί αξία για όλους, φιλοδοξεί να αφήσει το δικό της αποτύπωμα στο φετινό Delphi Economic Forum, ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που στόχο έχει την ανταλλαγή ιδεών γύρω από θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και που  πραγματοποιείται  από τις 28 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών. Η παρουσία της Coca-Cola στο φετινό, 4ο συνέδριο, έρχεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων παρουσίας της στην Ελλάδα και 100 χρόνων στην Ευρώπη ενώ επιλέγει την κορυφαία συνδιάσκεψη, ως επόμενο σταθμό για την παρουσίαση του προγράμματός  Zero Waste Future.

Με όραμα έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα, η Coca-Cola μέσα από τη συμμετοχή της στο Delphi Economic Forum παρουσιάζει το πρόγραμμα – κληρονομιά Zero Waste Future, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πόλη της Θεσσαλονίκης ενώ το 2019 θα συνεχίσει και σε άλλα σημεία της Ελλάδας. Μέσα από τρεις άξονες – την Παρέμβαση, την Εκπαίδευση και την Αλλαγή Συμπεριφοράς -, το Zero Waste Future έχει σαν στόχο την εκπαίδευση των πολιτών γύρω από τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, την αντιμετώπιση των απορριμμάτων ως πόρων που μπορεί να έχουν και μια δεύτερη ή και τρίτη ζωή, το άνοιγμα του δρόμου για μια ζωή σε πιο «έξυπνες» πόλεις.

Η παρουσία της Coca-Cola στο Delphi Economic Forum θα υποστηριχθεί μέσα από ένα διαδραστικό περίπτερο, στο οποίο οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να εκτεθούν σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις του, την ενέργεια “Print Your City”, που μετατρέπει τα πλαστικά απορρίμματα σε αστικό εξοπλισμό πόλης, μέσα από την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης. Οι συμμετέχοντες του φόρουμ θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα 3D εκτυπωμένα έπιπλα, τοποθετημένα σε διάφορα σημεία των συνεδριακών χώρων, αλλά και να παρακολουθήσουν μια προσομοίωση της διαδικασίας.

Επιπλέον, η Coca-Cola, καθ΄ όλη τη διάρκεια του φόρουμ, θα προσκαλεί τους συμμετέχοντες να γίνουν μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, ανακυκλώνοντας τα απορρίμματά τους στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης τεσσάρων ρευμάτων που θα βρίσκονται στο χώρο. Από την ποσότητα των πλαστικών απορριμμάτων που θα συλλεχθούν και θα ανακυκλωθούν, η εταιρεία θα παράξει ένα 3D αστικό έπιπλο, το οποίο και θα δωρίσει στο Δήμο των Δελφών, ως μια συμβολική, τιμητική κίνηση προς την ιστορικής σημασίας περιοχή. Το πρόγραμμα Zero Waste Future υλοποιείται από την Coca-Cola σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης και τη συμμετοχή της δημιουργική ομάδα των Τhe New Raw.

Στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που φέτος θα συμμετέχουν περισσότεροι από 400 ομιλητές από 20 και πλέον χώρες η Coca- Cola θα έχει παρουσία και μέσω μιας σειράς τοποθετήσεων, σχετικών με το νέο όραμα της εταιρείας για την ανάπτυξή της στην Ελλάδα, από την Γενική Δ/ντρια της Coca- Cola Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, κα Λίλιαν Νεκταρίου.

Πηγή: businessnews.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ