11525: Η συμβουλευτική Γραμμή της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Στον πενταψήφιο αριθμό 11525 οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» προσφέρουν ψυχολογική στήριξη και παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε γονείς, παιδιά και εφήβους όλης της Ελλάδας.

Η Γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 ως τις 21:00 και λαμβάνει περισσότερες από  6.000 κλήσεις ετησίως, με το 50% αυτών να προέρχονται από την επαρχία.

«Δεν υπάρχει εγχειρίδιο «σωστού» γονέα, κάθε οικογένεια έχει τη δική της δυναμική», είναι κάτι που συχνά αναφέρουν οι ειδικοί της Γραμμής 11525 θέλοντας να πλαισιώσουν τους γονείς και να τονίσουν ότι υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης κάθε δυσκολίας. 

Συμπληρώνοντας ότι «η Γραμμή έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, δεν έχει ρόλο ψυχοθεραπευτικής στήριξης σε βάθος χρόνου, οπότε προσπαθούμε να εμψυχώσουμε τον καλούντα, να τον στηρίξουμε, να τον ενθαρρύνουμε, να τον βοηθήσουμε για κάποιο ζήτημα εκείνης της στιγμής.

Στόχος της λειτουργίας της Γραμμής είναι να αρθούν τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και να δοθούν κατευθύνσεις  για καθημερινά θέματα που φαντάζουν δύσκολα ως προς την επίλυση τους.  Όπου υπάρχει τηλέφωνο η λύση βρίσκεται στην άλλη άκρη του ακουστικού».

Με συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα, η Γραμμή 115 25 προσφέρει δωρεάν τις ακόλουθες υπηρεσίες:
  • Συμβουλευτική για οποιοδήποτε θέμα/δυσκολία αντιμετωπίζει ένα γονιός, ένα παιδί ή ένας έφηβος έως 18 ετών
  • Λήψη ανώνυμων & επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων
  • Παραπομπές & ενημέρωση για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο
Η Γραμμή στελεχώνεται από μια επιστημονική ομάδα που αποτελείται από ψυχολόγους, σύμβουλους ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς οι οποίοι απαντούν σε κλήσεις γονέων, εκπαιδευτικών αλλά και παιδιών καθημερινά παρέχοντας συμβουλές και κατευθύνσεις σχετικά με θέματα που τους απασχολούν. 

Οι κλήσεις στη Γραμμή 115 25 έχουν αστική χρέωση από σταθερό ΟΤΕ για αστικά και υπεραστικά τηλέφωνα.

Οι χρεώσεις για κάθε άλλο πάροχο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας διαφέρουν ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του παρόχου.

Να σημειωθεί ότι οι κλήσεις στη Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται, ενώ το επιστημονικό της προσωπικό δεσμεύεται από κώδικα δεοντολογίας για την τήρηση απορρήτου.

Μέλος Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών

Η Γραμμή 11525 του Μαζί για το Παιδί είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για τη στήριξη (Child Helpline International).

Το Δίκτυο έχει σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και νέων παγκοσμίως και αριθμεί 181 μέλη-τηλεφωνικές γραμμές για τη στήριξη του παιδιού σε 147 χώρες διεθνώς.

Τα μέλη του συνεργάζονται άμεσα και μοιράζονται την τεχνογνωσία τους με κοινό στόχο την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών και νέων.

Συμβουλευτικό Κέντρο

Από το 2014, η Γραμμή 11525 ενίσχυσε τις υπηρεσίες της με τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου για γονείς, παιδιά και εφήβους. 

Το Κέντρο παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες δωρεάν:
  • Ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες
  • Ομάδες γονέων
  • Ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια
  • Οnline ομάδες στήριξης γονέων και ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια, μέσω skype
Οι ωφελούμενοι επισκέπτονται το Κέντρο και συμμετέχουν σε συνεδρίες δια ζώσης ή σε ομάδες γονέων όταν θεωρείται βοηθητικό για την ενίσχυση του γονικού τους ρόλου ή/και για την επίλυση συγκεκριμένων δυσκολιών που έχουν προκύψει στην οικογένεια.

Ωράριο λειτουργίας και επικοινωνία

Η πανελλαδική «Γραμμή 115 25» & το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00

Στεγάζεται  στην Αγίου Θωμά 14 στους Αμπελοκήπους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 11525, email: 11525@mazigiatopaidi.gr

Πηγή: businessnews.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ