Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης για τον ιό HIV από την Gilead Sciences Ελλάς

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδρομή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον ιό HIV/AIDS  που υλοποίησε η εταιρεία Gilead Science Ελλάς με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS.

Η διαδρομή ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου μέσω των συρμών του ΜΕΤΡΟ οι οποίοι «μετέφεραν» μηνύματα ευαισθητοποίησης κατά του ιού του HIV και ολοκληρώθηκε την 1η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα κατά του ιού HIV/AIDS, στο σταθμό του μέτρο στο Σύνταγμα και στην πλατεία Συντάγματος όπου λειτούργησαν σημεία  ενημέρωσης.

Τριάντα πέντε χρόνια από την εμφάνισή του, ο ιός HIV εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική παγκόσμια πρόκληση Δημόσιας Υγείας. Μόνο το 2017, 940.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αιτίες σχετιζόμενες με τον ιό HIV παγκοσμίως.

Ήδη το 2017 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμώνται ότι ζουν με τον ιό στην Ευρώπη, με 1 στους 6 να μην γνωρίζει ότι έχει μολυνθεί.

To 2014 το UNAIDS έθεσε ως στόχο έως το 2020:
  • 90% των ανθρώπων που ζουν με HIV να έχουν διαγνωστεί
  • 90% των διαγνωσμένων να λαμβάνει θεραπεία
  • 90% των ανθρώπων σε θεραπεία να έχουν μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο
Η Gilead παραμένοντας πιστή στην δέσμευσή της για την επίτευξη των στόχων του UNAIDS υποστηρίζει πολλαπλά προγράμματα που στοχεύουν στην έγκαιρη διάγνωση τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο. Μέσω ειδικών προγραμμάτων και συνεργασιών σε αναπτυσσόμενες χώρες που στόχο έχουν την άρση εμποδίων κόστους και υποδομών, πάνω από 11.5 εκατομμύρια ασθενείς σε περισσότερες από 130 χώρες έχουν αποκτήσει πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες της. Παράλληλα συνεχίζει εντατικά την έρευνα για να ανακαλύψει και να αναπτύξει ακόμα πιο προηγμένες θεραπείες. Επίσης το 2015 η Gilead Sciences αναδείχθηκε ο κορυφαίος χρηματοδότης προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS σε παγκόσμιο επίπεδο διαθέτοντας  περισσότερα από 120 εκατ. δολάρια.

Μετά την  ολοκλήρωση της εκστρατείας ενημέρωσης ο Γεν. Διευθυντής της Gilead Science Hellas κ. Σάββας Χαραλαμπίδης δήλωσε : «Στη πλατεία Συντάγματος ολοκληρώνεται μια διαδρομή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  κατά του ιού του HIV με κεντρικό μήνυμα «Σταματάμε τον Ιό» . Η έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για την αντιμετώπιση του HIV έφεραν επανάσταση στην θεραπευτική, κατ’ αρχήν με την δραματική μείωση των θανάτων από AIDS ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 90. Πλέον η σύγχρονη θεραπευτική στοχεύει στη διασφάλιση της μακροχρόνιας υγείας και της ποιότητας ζωής για τους ανθρώπους που ζουν με τον HIV και αυτή είναι η βασική επιδίωξη της εταιρείας Gilead. Παρά την σημαντική πρόοδο στην θεραπεία όμως, είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας κατά του HIV δεν έχει τελειώσει. Ο ιός παραμένει μια σημαντική απειλή για την δημόσια υγεία και δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε.»

Πηγή: kathimerini.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ