Ίδρυμα Μποδοσάκη: Σε Θεσσαλονίκη και Δράμα το πρόγραμμα Active Citizens Fund

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του προγράμματος Active Citizens Fund στη Βόρεια Ελλάδα. Περισσότεροι από 340 εκπρόσωποι φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, από τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και τις γειτονικές περιοχές, όπως Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Καβάλα και Κιλκίς, συμμετείχαν, στηρίζοντας έτσι δυναμικά την έναρξη του προγράμματος.

Αναλυτικότερα, η εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος Active Citizens Fund και των δύο πρώτων ανοιχτών προσκλήσεων, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019, στον Πολυχώρο  LABattoir, με τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και το LABattoir project, ενώ την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια ενδυνάμωσης ΜΚΟ, για τη συγγραφή προτάσεων για το πρόγραμμα. Στη Δράμα, με την στήριξη του Δήμου και της Ένωσης Κυριών Δράμας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 η παρουσίαση του προγράμματος στο δημαρχείο της πόλης, και ακολούθησαν τα εργαστήρια ενδυνάμωσης ΜΚΟ την Παρασκευή 1η Μαρτίου.

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων παρουσίασης του προγράμματος Active Citizens Fund στη Βόρεια Ελλάδα, η κα Φαίη Κουτζούκου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του προγράμματος, σημειώνει τα εξής: «Το πρόγραμμα Active Citizens Fund έρχεται να υποστηρίξει την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα, με συγκεκριμένες θεματικές, χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο. Ευελπιστούμε να λάβουμε αξιόλογες προτάσεις έργων από μικρές και μεγάλες οργανώσεις σε όλη τη χώρα, ώστε μαζί να καταφέρουμε να ενδυναμώσουμε τη φωνή των πολιτών, να ενισχύσουμε την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά και να διεκδικήσουμε μια ανοιχτή και συνεκτική κοινωνία για όλους».  

Εκδηλώσεις παρουσίασης του προγράμματος Active Citizens Fund θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα (14&15/3) και το Ηράκλειο (20&21/3).

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ