Boussias Communications: Ολοκληρώθηκε το Data Conference 2019

Αντλώντας αξία από τα επιχειρηματικά δεδομένα 

Πλήθος στελεχών παρευρέθηκαν στο φετινό Data Conference 2019 που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza από την Boussias Communications και το περιοδικό netweek. Εστιάζοντας στα Machine & Deep Learning και την πτυχή του data science στο επιχειρηματικό περιβάλλον, το συνέδριο ανέλυσε την αξία των δεδομένων για μια επιχείρηση σήμερα.

Με ένα μοναδικό παλμαρέ διεθνούς φήμης ομιλητών πραγματοποιήθηκε χθες το Data Conference 2019, επιμορφώνοντας τους data scientist σχετικά με τα εργαλεία που τους προσφέρει η τεχνολογία στη διεκπεραίωση του έργου τους και εμφυσώντας τους μια κουλτούρα που θα τους βοηθήσει να εναρμονιστούν  με το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο εργάζονται. Την τεχνική πτυχή του data science και του data analysis έδωσε μέσα από την εναρκτήρια ομιλία του ο Julien Simon, Amazon’s Global Artificial Intelligence & Machine Learning Evangelist, κάνοντας μια  περιγραφική ανάλυση της τεχνικής του Reinforcement Learning. 

Εν συνεχεία μέσω της πολυετής εμπειρίας του ο Tarry Singh, Founder & CEO της deepkapha.ai,  παρουσίασε στο κοινό πρακτικές εφαρμογές αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης, στο πλαίσιο επίτευξης του πολυπόθητου ψηφιακού μετασχηματισμού. 

Εμβαθύνοντας στο τεχνικό σκέλος ο Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος, Hon Assoc. Professor Imperial College London, Head of Research στην Improbable (Enterprise), παρουσίασε στο κοινό τεχνικές αυτοματοποίησης του labeling, ενώ στο αντικείμενο του Deep Learning επικεντρώθηκε ο Leonardo De Marchi, Head of Data Scientist and Analytics στην Badoo, αναλύοντας την πρακτική του χρήση στην επίλυση ποικίλων προβλημάτων.

Το πρώτο μέρος του συνεδρίου έκλεισε με τον Sergi Sergiev, Data Science Society Leader, ο οποίος παρουσίασε μέσα από παραδείγματα τόσο τους κινδύνους της σύγχρονης εποχής (βλ. deepafake), όσο και τις ευκαιρίες (όπως τα επιτυχημένα business cases που ανέφερε). 

Η διασύνδεση του data scientist και του data analyst με το επιχειρηματικό περιβάλλον αποτέλεσε το κύριο θέμα του δεύτερου μέρους του συνεδρίου, το οποίο ξεκίνησε με μια ιδιαίτερα διαδραστική συνέντευξη του Βαγγέλη Ανδρικόπουλου (Forbes 30 under 30, Analyst στην Outlier Ventures) από τον Γιάννη Μουρατίδη, Content Manager του συνεδρίου. Με τη πολύτιμη συμμετοχή του κοινού συζητήθηκαν και θέματα όπως το brain drain.

Στο πλαίσιο διασύνδεσης του κόσμου του data science με την επιχειρηματική πραγματικότητα επικεντρώθηκε η ομιλία του Sasa Radovanovic (Data Science & CLM Team Leader, B2B at Telenor). 

Κλείνοντας το συνέδριο ο  Γεώργιος Πιερρής, Quantitative Researcher, Developer στην ING έδωσε πολύτιμες συμβουλές επιβίωσης για τους data scientist στον επιχειρηματικό κόσμο, χρησιμοποιώντας παραδείγματα και ιστορίες από την ίδια του τη ζωή. 

Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι ΙΒΜ,  Paloservices, SAS και Witside.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το Αθηναικό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Capital.gr, το CNN Greece και το Έθνος. 
Υποστηρικτής Διερμηνείας υπήρξε η Eltranslations. 
Conference Experience Sponsor ήταν το Conferience. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις σχετικές πληροφορίες στο www.dataconference.gr.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ