Boussias Communications: Πραγματοποιήθηκε το Programmatic Conference 19

Καίριες τάσεις και προοπτικές του programmatic advertising ανέδειξε το ομώνυμο συνέδριο

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Programmatic Conference ’19, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου. Το ετήσιο συνέδριο, το οποίο διοργανώνει η Boussias Communications, παρακολούθησαν περί τα 200 ανώτατα και ανώτερα στελέχη τόσο από brands και agencies, όσο και από publishers και ad tech solution providers. 

Το έναυσμα έδωσε ο Πάνος Μήλιας, μέλος της Ομάδας Digital του ΣΔΕ  και ο Μιχάλης Σαραντινός, μέλος Διοικούσας Επιτροπής και Ταμίας του ΙΑΒ Hellas με τους εισαγωγικούς τους χαιρετισμούς, ενώ το πλαίσιο της συζήτησης έθεσε ο πρώτος keynote ομιλητής και Chief Economist του IAB Europe, Daniel Knapp. Στο συνέδριο συμμετείχαν ακόμη οι Παναγιώτης Αθανάσαινας (The Coca-Cola Company), Βάσω Μαργέλου (ΟΤΕ Group), Τίνα Φερεντίνου (DPG Digital Media), Ειρήνη Σαχά (Accrossmedia241), Εύα Χριστοπούλου (Tailwind), Gawain Owen (Jellyfish), Agata Gazdziak,            (AppNexus), Κωνσταντίνος Δανιάς (Mindshare), Ana Paula Rangel (Smart Ad Server), Σπυριδούλα Δρακοπούλου (Google), καθώς και οι εκπρόσωποι των Le Monde Group, Guardian και El Pais, Sebastien Noel, Edwards Bray και Cristina Ramos Bobis. 

Οι ομιλητές αποτύπωσαν τη συνειδητοποίηση της ανάγκης ωρίμανσης μιας αγοράς που «καλπάζει», ενώ όλες οι πλευρές του οικοσυστήματος (διαφημιζόμενοι, ad tech agencies, publishers) ήρθαν στο ίδιο τραπέζι και μίλησαν ανοιχτά τόσο για τις νέες τάσεις, όσο και για τους προβληματισμούς που αναδεικνύονται όλο και πιο έντονα για μία αγορά που προβλέπεται να αγγίξει τα 20 δισ. ευρώ στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Στις κυριότερες τάσεις αποτυπώθηκε η αδιαμφισβήτητη δυναμική του video, η νέα εποχή του «connected living room» με τους παραδοσιακούς παρόχους να ανταγωνίζονται τις OTT πλατφόρμες, η μετάβαση από τη σημασία του inventory στη σημασία των data, ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης. 

Εν κατακλείδι και σύμφωνα με τις απόψεις που ακούστηκαν, το 2019 θα είναι ίσως «ρυθμιστική» χρονιά για το programmatic advertising (με εξελίξεις όπως το GDPR και το Global Media Charter), καθώς επιβάλλεται πλέον να ενισχυθεί η διαφάνεια σε όλο το φάσμα της αλυσίδας. 

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του IAB και του ΣΔΕ, ενώ Χορηγοί ήταν η Acrossmedia241, η AppNexus, η Google, η Mindshare και η Smart. Yποστηρικτές ήταν οι εταιρείες Eirmos και Project Agora, ενώ Χορηγός Επικοινωνίας το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ