Δήμος Αγ. Δημητρίου: Η «Ειρηνοδρομία 2019» στέλνει και πάλι τα μηνύματά της!

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τρίτη 4 Απριλίου, στο Athens Plaza Hotel, η καθιερωμένη 1η Συνέντευξη Τύπου για τα Παναγούλεια και την Ειρηνοδρομία 2019.

Με την παρουσία των συνεργαζόμενων θεσμικών φορέων, των μεγάλων χορηγών και υποστηρικτών, αλλά και των χορηγών επικοινωνίας, ανακοινώθηκε το πλήρες και επίσημο πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων, Παναγούλεια 2019, που φέτος θα πραγματοποιηθούν 11-12 Μαΐου με κεντρικό μήνυμα «Δεν θα περάσει ο φασισμός». Με τη συμπλήρωση των 43 χρόνων από τον τραγικό χαμό του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Παναγούλη, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου θα επιχειρήσει, για ακόμη μια χρονιά -όπως με συνέπεια κάνει τα τελευταία 38 χρόνια- να τιμήσει με σεβασμό και αγάπη τη μνήμη του σπουδαίου άνδρα.

Η Ειρηνοδρομία που διοργανώνεται από το Δήμο Αγ. Δημητρίου και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποιείται κάθε χρόνο συμβολικά, την τελευταία ημέρα των Παναγουλείων. Τα τελευταία 5 χρόνια τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και υλοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο κλασσικού αθλητισμού ‘ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ’ και το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ειρηνοδρομίας, Σπήλιος Διαβολίτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και εκπρόσωπος του ΟΦΚΑ, Μαρίκα Καρδαρά, και ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα, Ευάγγελος Παπαποστόλου.

Κεντρικό μήνυμα της φετινής Ειρηνοδρομίας είναι το «Τρέχουμε για την ειρήνη, με τη φλόγα στην καρδιά» και η Δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Είμαι πολύ υπερήφανη για την Ειρηνοδρομία, καθώς είναι ο μοναδικός αγώνας δρόμου για την ειρήνη. Και αυτό είναι πολύ συγκινητικό γιατί μια τόσο σπουδαία ιδέα όπως η ειρήνη, μαζί με τις αξίες της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, προσδίδουν επιπρόσθετη αξία και κύρος σε μια άρτια τεχνικά και αθλητικά διοργάνωση».

Η Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους θεσμικούς υποστηρικτές, φορείς, συνεργάτες και συνοδοιπόρους αυτής της μεγάλης διοργάνωσης.

Στη Συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκαν από τον αντιπρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Σπήλιο Διαβολίτση, οι θεσμικοί υποστηρικτές του αγώνα, που και φέτος θα είναι, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου και η Ολυμπιακή Εκεχειρία. Ενώ ο κοινωνικός φορέας που θα υποστηριχθεί, με μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές είναι ο Σύλλογος Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ». Επίσης, ο αντιπρόεδρος τόνισε πως και στη φετινή Ειρηνοδρομία, τα θέματα της ασφάλειας και της υγείας των δρομέων είναι υψίστης σημασίας. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου θα συνεργαστεί για ακόμη μια χρονιά με το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, που με την ευγενική του προσφορά θα τοποθετήσει κινητή μονάδα του νοσοκομείου για την πραγματοποίηση καρδιολογικών και ορθοπεδικών ελέγχων σε δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Παρούσα στη Συνέντευξη Τύπου ήταν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», Μαρία Τρυφωνίδη, η οποία ανέφερε τη σημασία τέτοιου είδους συνεργειών για την ευαισθητοποίηση αλλά και ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη δράση της ΦΛΟΓΑΣ και για την αξία της Ειρηνοδρομίας, υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως επειδή ακριβώς στη Φλόγα καθημερινά αγωνίζονται για τη Ζωή εκτιμούν πολύ περισσότερο την ειρήνη.

Πολύ σημαντικός, όμως, για την επιτυχία και της φετινής Ειρηνοδρομίας είναι ο ρόλος των χορηγών οι οποίοι ανακοινώθηκαν αναλυτικά από τον κ. Σπήλιο Διαβολίτση.

Μάλιστα, «το παρών» έδωσε ο Διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας GAP, που με τα συμπληρώματα διατροφής EVIOL συμμετέχει στην Ειρηνοδρομία ως ο Μεγάλος Χορηγός. Ο κ. Σκουλικαρίτης ανέφερε πως και φέτος η EVIOL θα τρέξει για ακόμα μια φορά στη γειτονιά της και συμπλήρωσε πως είναι μεγάλη η τιμή για την εταιρεία να συμμετέχει σε μια διοργάνωση που οι αξίες της είναι η ειρήνη, η δημοκρατία, η αλληλεγγύη και ο πολιτισμός. Υπενθυμίζεται πως η σειρά συμπληρωμάτων EVIOL παράγεται από την ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία GAP, το εργοστάσιο της οποίας εδρεύει στον Άγιο Δημήτριο από το 1949.

Ο ΟΠΑΠ επίσης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στηρίζει την Ειρηνοδρομία ως Μεγάλος Χορηγός αναλαμβάνοντας τη διαδρομή των 2,5χλμ, αποδεικνύοντας στην πράξη την ευαισθησία της εταιρείας προς τις τοπικές κοινωνίες.

Χορηγός του αγώνα είναι επίσης τα φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ που για πρώτη φορά θα στηρίξουν την Ειρηνοδρομία με αυτό τον τρόπο, αναλαμβάνοντας το κομμάτι των εθελοντών. Ο εκπρόσωπος του φροντιστηρίου στον Άγιο Δημήτριο κ. Ιωάννης Τσαγκαράκης, φανερά συγκινημένος δήλωσε πως δεν θα μπορούσαν τα φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ ως φορέας εκπαίδευσης να λείπουν από μια διοργάνωση που φέρει τόσο μεγάλες ιδέες, όπως η Ειρηνοδρομία.

Άλλοι χορηγοί είναι η ASICS και η ΑΓΝΟ MARKET, ενώ μια σειρά υποστηρικτών θα έχουν παρουσία στον την ημέρα του αγώνα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής, Χρήστος Καπάταης ανέφερε πως η Ειρηνοδρομία είναι για την περιφέρεια Αττικής μια πολύ ξεχωριστή συνεργασία και διοργάνωση και υπογράμμισε τη σημασία της διαδρομής ευαισθησίας 1000μ ΑΜΕΑ.

Οι πρωταθλητές – δρομείς μεγάλων αποστάσεων που συμμετείχαν στη Συνέντευξη Τύπου και θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους την Ειρηνοδρομία  ήταν ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος και η Ανθή Κυριακοπούλου.

Η Ειρηνοδρομία 2018 περιλαμβάνει αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 2,5 χλμ καθώς επίσης και τη διαδρομή ευαισθησίας 1.000μ ΑμεΑ.

Για όλους τους κατοίκους που δηλώνουν συμμετοχή και θα τρέξουν στη φετινή Ειρηνοδρομία, ανακοινώθηκε δωρεάν προπονητική προετοιμασία στο δημοτικό στάδιο, από προπονητές του ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ.

Ταυτόχρονα, στην ιστοσελίδα της Ειρηνοδρομίας “άνοιξαν” και οι εγγραφές των εθελοντών:

Οι εγγραφές δρομέων γίνονται:  https://www.eirinodromia.gr/eggrafes/

Οι εγγραφές εθελοντών γίνονται:  https://www.eirinodromia.gr/ethelontismos/

ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ 2019 • Συνέντευξη τύπου 9-4-2019

ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ 2019 • spot


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ