Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Πραγματοποιήθηκε η έκθεση “HANNOVER MESSE”

Η ελληνική βιομηχανία με επτά εκθέτες στην έκθεση “HANNOVER MESSE”
 
Δυναμικό «παρών» με επτά εκθέτες δήλωσε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σημείο Συνάντησης Βιομηχανικής Τεχνολογίας, HANNOVER MESSE, που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 5 Απριλίου 2019, στο Αννόβερο της Γερμανίας.
 
Ειδικότερα, οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν, καλύπτοντας εκθεσιακή επιφάνεια 186 τ.μ., ήταν οι: ALPHADYNAMIC PUMPS CO, ES SYSTEMS, HELBIO S.A., Hellenic Cables S.A, Koutsogiannis Ltd. Steel Workshop, TWB S.A. και Valiadis Hellenic Motors S.A.  
 
Το σημαντικότερο θέμα της φετινής έκθεσης ήταν «να βιώσει ο επισκέπτης τον ψηφιακό μετασχηματισμό» και τα επιμέρους θέματα περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, την τεχνητή νοημοσύνη στη βιομηχανία και τη ρομποτική, τις δυνατότητες του νέου προτύπου κινητών επικοινωνιών 5G για βιομηχανικές εφαρμογές, τον ελαφρύ σχεδιασμό και το μέλλον της εργασίας σε μια περίοδο αυξανόμενης ψηφιοποίησης, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις στον κόσμο της βιομηχανικής τεχνολογίας.
 
Η HANNOVER MESSE υποδέχτηκε και φέτος στην τελετή έναρξης την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι είναι η πιο σημαντική πλατφόρμα στον κόσμο για όλες τις τεχνολογίες, που σχετίζονται με τη βιομηχανική μεταποίηση. 
 
Στην έκθεση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 215.000 επισκέπτες, εκ ων οποίων το 40% ήρθε από το εξωτερικό. Ένα ρεκόρ, που υπογραμμίζει τη διεθνή σημασία της έκθεσης αυτής και δείχνει τη δύναμη της Γερμανίας ως βιομηχανική αγορά. Περίπου 6.500 εκθέτες από όλο τον κόσμο παρουσίασαν λύσεις για το μέλλον της παραγωγής και του ενεργειακού εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 500 παραδειγμάτων της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης στη βιομηχανική παραγωγή, εφαρμογές 5G και λύσεις για τις μεταβάσεις ενέργειας και την κινητικότητα. Η ρομποτική ήταν επίσης μια μεγάλη θεματική. Οι κορυφαίοι κατασκευαστές ρομπότ και οι νεοσύστατες εταιρίες ρομποτικής παρουσίασαν πραγματικές εφαρμογές σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας, ενώ η Σουηδία ξεχώρισε στον τομέα αυτό με 160 εκθέτες.
 
Σε μια εποχή ψηφιακού μετασχηματισμού, η HANNOVER MESSE εξελίσσεται και αυτή. Χάρη σε μια στρατηγική ανακατασκευή, η έκθεση ετοιμάζεται να υπογραμμίσει το ρόλο της ως η κορυφαία βιτρίνα βιομηχανικής τεχνολογίας στον κόσμο. Διαθέτοντας επτά βασικές κατηγορίες, η νέα μορφή θα θέσει το στάδιο για περαιτέρω ανάπτυξη στα βασικά τμήματα της βιομηχανίας, της ενέργειας και των logistics.
 
Η επόμενη HANNOVER MESSE θα ανοίξει τις πύλες της από τις 20 έως τις 24 Απριλίου 2020, με την Ινδονησία να είναι χώρα-εταίρος. 
 
Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού του Αννοβέρου, “Deutsche Messe AG”, για την Ελλάδα και την Κύπρο, αναφέρει ότι κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί, για να συμμετάσχει στην επόμενη έκθεση, να επικοινωνεί για πληροφορίες και για την αίτηση συμμετοχής στο τηλ. 210 6419019, καθώς και να επισκέπτεται την ειδική ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr  και την ιστοσελίδα της έκθεσης: www.hannovermesse.de/home

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ