Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στην transport logistic

13 ελληνικές εταιρίες logistics προβάλλουν την Ελλάδα ως Νέα Πύλη προς την Ευρώπη, μέσω της διεθνούς έκθεσης transport logistic (Μόναχο 4-7 Ιουνίου) 

Mε κεντρικό μήνυμα «Eλλάδα Νέα Πύλη προς την Ευρώπη», δεκατρείς δυναμικές εταιρίες του κλάδου των logistics θα συμμετάσχουν φέτος στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στη διεθνή έκθεση για logistics, μεταφορές, IT και διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, transport logistic, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου στο Μόναχο.

Oι εταιρίες, που θα δώσουν το «παρών» στο μεγαλύτερο διεθνές ραντεβού του κλάδου, είναι: FDL Group, Goldair Cargo, Intertrans, Orphee Beinoglou, Alpha Intermodal, Cyprus Global Logistics, Elikon Transport & Logistics, Harlas International Transport, Multifreight, Navicon, O.Mind Creatives, Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο και Transcombi Express.

Η transport logistic, στην οποία οι περισσότερες εταιρίες συμμετέχουν για δεύτερη φορά μέσω του Ελληνικού Ομαδικού Περιπτέρου, διοργανώνεται από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Μονάχου, του οποίου επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Το Ελληνικό Περίπτερο είναι το No223/326 στο HallA4, με καινoτόμο παρουσίαση και αναμένεται να έχει αναγνωρισιμότητα και υψηλή επισκεψιμότητα, ενώ σημειώνεται ότι το 2017 οι επαγγελματίες επισκέπτες ξεπέρασαν τους 60.700 από 123 χώρες και οι εκθέτες τους 2.160 από 62 χώρες.

Ο κλάδος των logistics στην Ελλάδα παράγει το 6% περίπου του ΑΕΠ, ή το 9,5%, συμπεριλαμβανομένων των ιδίων των υπηρεσιών logistics που παρέχονται εσωτερικά από πολλές εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις, ενώ απασχολεί σήμερα περί τους 200.000 εργαζόμενους, ήτοι το 4,7% των συνολικά απασχολούμενων στη χώρα. Η συνεχώς ανοδική θέση του λιμένα του Πειραιά -μετά την επένδυση της Cosco- στη διεθνή κλίμακα λιμένων διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων, η ανοδική πορεία του λιμένα Θεσσαλονίκης, αλλά και η γεωγραφική θέση της χώρας και οι νέες επενδύσεις -όπως το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο- δίνουν στον κλάδο των logistics ιδιαίτερη δυναμική, την οποία οι ελληνικές επιχειρήσεις θα αναδείξουν. 

Η συμμετοχή στην έκθεση είναι πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της λειτουργίας του ως φορέας “One Stop Shop” για τις ελληνικές επιχειρήσεις, που θέλουν να εντείνουν την εξωστρεφή τους δράση. Στην ίδια κατεύθυνση, το Επιμελητήριο οργανώνει την πρώτη μέρα της έκθεσης  Συνέντευξη Τύπου για το Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο και Επιχειρηματική Αποστολή, που θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να επισκεφθούν περίπτερα ξένων εταιριών και να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες B2B συναντήσεις, για να διερευνήσουν νέες επιχειρηματικές δυνατότητες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο είχε διοργανώσει πρόσφατα επισκέψεις στους λιμένες Βρέμης και Αμβούργου, σε μεγάλα εμπορευματικά κέντρα, σε επιχειρήσεις και σε εξειδικευμένο Πανεπιστήμιο Logistics, με σκοπό την εξοικείωση με τις υποδομές στη Γερμανία, την απόκτηση τεχνογνωσίας, καθώς και τη δικτύωση και την ενίσχυση της διμερούς επιχειρηματικής συνεργασίας.

Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση, που επιθυμεί να λάβει περισσότερες πληροφορίες για τις ανωτέρω δράσεις, μπορεί να απευθύνεται στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 210 64 19 026, E-Mail: y.patsiavos@ahk.com.gr ή να ανατρέξει στις ιστοσελίδες του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr και www.german-fairs.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ