Η Manifest αρωγός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής

Πρωτιά για τους INVENTORS

Η ενδεκαμελής αγωνιστική ομάδα ρομποτικής «The Inventors», του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, συμμετείχε για 1η φορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας «First Lego League» (FLL) με τίτλο «Into Orbit 2019», που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 16-17/3/2019. Ανάμεσα στις 160 ομάδες από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, η ομάδα κέρδισε υποψηφιότητα σε 4 διαφορετικές κατηγορίες για βραβείο α) Έρευνα, β) Καινοτόμος Λύση, γ) Παρουσίαση & δ) Ομαδικότητα και κατέκτησε την 4η θέση στο Robot Game.

H κατάκτηση όμως της 1ης θέσης – Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με το όργανο γυμναστικής Δ.Ι.ΑΣ. (Διαστημικός Ιστός Αράχνης), της εξασφάλισε την πρόσκληση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής «FIRST® LEGO® League World Festival 2019» εκπροσωπώντας την Ελλάδα και στο οποίο  συμμετείχαν οι κορυφαίες 108 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Ο Διαστημικός Ιστός Αράχνης στοχεύει στην εκγύμναση των αστροναυτών κατά την παραμονή τους στο διάστημα έτσι ώστε να εξουδετερωθεί η επίδραση στο σώμα τους των συνθηκών έλλειψης βαρύτητας.

Η Manifest στέκει πάντα αρωγός σε τόσο σημαντικές προσπάθειες που, όχι μόνο προβάλλουν το ελληνικό ταλέντο στη διεθνή σκηνή αλλά κυρίως, δίνουν ώθηση στο μέλλον της χώρας που είναι τα ίδια τα παιδιά μας. Σε αυτό το πλαίσιο, συνέδραμε στην συμμετοχή της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής που διοργανώθηκε στο Houston, Texas στις 16-20 Απριλίου 2019.

Χαιρόμαστε διπλά, διότι, όχι μόνο αποκόμισαν εμπειρίες που θα θυμούνται όλη τους τη ζωή, αλλά επέστρεψαν στην Ελλάδα με το πρώτο της κύπελλο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Η ομάδα κατάφερε να κερδίσει την 1η θέση στην κατηγορία Project Research αλλά και να προταθεί για βράβευση στις 7 από τις 9 κατηγορίες του Διαγωνισμού:
  • Mechanical Design
  • Strategy and Innovation
  • Research
  • Innovative Solution
  • Presentation
  • Teamwork
  • Gracious Professionalism
Συνολικά στο διαγωνισμό, οι κριτές τους έδωσαν Άριστα σε 23 από τις 27 κατηγορίες στις οποίες αξιολογήθηκαν. Η αξιολόγηση τους κατατάσσει πλέον στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου!

Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους δασκάλους, στους γονείς και σε όλους τους υποστηρικτές αυτού του άθλου! Ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις. Η Manifest θα είναι πάντα δίπλα σε όσους τολμούν να κάνουν βήματα για ένα καλύτερο μέλλον!

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ