ΕΠΙΟΝΗ: Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα “Υποστήριξη ασθενών με καρδιακές παθήσεις. Η συμβολή των φροντιστών”

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ διοργάνωσε με επιτυχία την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 στο Innovathens powered by Samsung, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, την 2η ημερίδα με θέμα “Υποστήριξη ασθενών με καρδιακές παθήσεις. Η συμβολή των φροντιστών”. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Global HEART Hub. Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αθηναίων και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος κα Μαρία Στρατηγάκη, η υποψήφια Ευρωβουλευτής και Ιατρός κα Χριστίνα Παπανικολάου, ο πρόεδρος του σωματείου Καρδιοπαθών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού Λιμενικού Σώματος και φίλων κος Κωνσταντίνος Μακρής, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών η Καρδιά του Παιδιού κα Αθηνά Βαρέλα Κολτσιδοπούλου 

Στην ημερίδα της 6.5.19 συμμετείχαν ως εισηγητές:
  • Ο κος Σταύρος Τερζάκης με θέμα τρόπους εξασφάλισης αιμοδοσίας υπέρ καρδιοπαθών. 
  • Η κα Κέλλη Παναγιωτοπούλου, με θέμα το άγχος στις καρδιακές παθήσεις και την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.
  • Η κα Μαρία Αγγελάκη με θέμα την ζωή με καρδιακή ανεπάρκεια: παρακολούθηση από τον θεράποντα ιατρό και πρακτικές οδηγίες για καλύτερη καθημερινότητα. 
  • Ο κος Δημήτρης Κόντης με θέμα την συμμετοχή νοσηλευόμενων ασθενών με καρδιολογικές διαταραχές στις ιατρικές αποφάσεις (παρουσίαση κλινικής έρευνας στο Θριάσιο Νοσοκομείο)
  • Ο κος Ηλίας Τσούγκος με θέμα τα συμπτώματα της Καρδιακής Ανεπάρκειας: Ο κρίσιμος ρόλος της οικογένειας στην αναγνώριση των συμπτωμάτων ενός απειλητικού για την ζωή συνδρόμου.
  • Ο κος Αντώνης Ανωνιάδης με θέμα την σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού στα καρδιολογικά προβλήματα.
  • Ο κος Όμηρος Παπαδόπουλος με θέμα τις τεχνολογίες αιχμής του ΕΦΚΕ Δημόκριτος που υποστηρίζουν την καθημερινότητα ασθενών με καρδιακές παθήσεις. 
Συμμετείχαν επίσης η κα Susan Cambell από τις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία παρουσίασε την ομπρέλα οργανώσεων Global HEART Hub και τις τρέχουσες εκστρατείες ευαισθητοποίησης. 

Τέλος ο Καθηγητής πληροφορικής του Πανεπιστημίου Lobachevsky κος Nikolai Zolotykh αναφέρθηκε στο Cyberheart Project, την πλατφόρμα τηλεϊατρικής για ασθενείς με καρδιοπάθεια.


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την συνεισφορά των εταιριών Interamerican, Novartis, Galenica και ΒΙΑΝΕΞ.

Χορηγοί επικοινωνίας:

Τον συντονισμό έκανε η δημοσιογράφος από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος κα Μαρία – Νίκη Γεωργαντά.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ