?λλαξε Στάση, Μπες στη Δράση και… Γίνε Πρεσβευτής του Περιβάλλοντος

Το «Άλλαξε Στάση, Μπες στη Δράση», το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποιεί η Coca-Cola στην Ελλάδα, στήριξε το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης της  Περιβαλλοντικής Συνείδησης των παιδιών, με τίτλο «Οι Πρεσβευτές του Περιβάλλοντος».

Το πρόγραμμα αυτό οργάνωσε για πρώτη φορά στη χώρα μας ο διεθνούς φήμης ωκεανολόγος JeanMichel Cousteau, σε συνεργασία με το Centre for Sustainability and Excellence (CSE) και τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό Athens Environmental Foundation.

Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε σε παιδική παραλιακή κατασκήνωση του Σουνίου έδωσε τη δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας 8-14 ετών να γνωρίσουν από κοντά τα χερσαία και υδάτινα οικοσυστήματα και τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν, μέσα από μια σειρά παιχνιδιών και δραστηριοτήτων όπως εξερευνήσεις του βυθού, ομαδικά παιχνίδια στην παραλία, κηπουρική, πεζοπορίες στη φύση, χρήση της ηλιακής ενέργειας κ.ά.

Σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών, από μικρή ηλικία, ευθύνη και έννοια που θα τους καθοδηγεί σε όλη τους τη ζωή με στόχο να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα «Άλλαξε Στάση Μπες στη Δράση», έδωσε επίσης τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά της κατασκήνωσης να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια διατροφής από ειδικούς επιστήμονες και να μάθουν μέσα από βιωματικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια την σπουδαιότητα της ισορροπημένης διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας στη ζωή τους.

Επιπλέον, η Coca-Cola, μέσω της συνεργασίας αυτής παρείχε σε παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS, αλλά και υπαλλήλων της εταιρείας τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της οργανωμένης περιβαλλοντικής κατασκήνωσης του Σουνίου, αξιοποιώντας δημιουργικά και εποικοδομητικά της καλοκαιρινές τους διακοπές.

Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσωπικής υπευθυνότητας «Άλλαξε Στάση Μπες Στη Δράση», που υλοποιεί η Coca-Cola στην Ελλάδα, είναι ένα  μακρόπνοο πρόγραμμα που απευθύνεται σε οικογένειες και παιδιά της Α? βάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος του προγράμματος είναι να αφυπνίσει την υπεύθυνη στάση απέναντι στον εαυτό μας, αλλά και την κοινωνία, σε καίριους τομείς όπως είναι η υγεία, το περιβάλλον και ο πολιτισμός.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ