Boussias Communications: Ολοκληρώθηκε το συνέδριο Blockchain in Supply Chain

Τεράστια τα οφέλη από τη χρήση Blockchain στην εφοδιαστική αλυσίδα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, χθες στην Αθήνα, το συνέδριο Blockchain in Supply Chain

Οι ανατροπές που φέρνει η αξιοποίηση της τεχνολογίας blockchain και τα μεγάλα οφέλη κατά τη χρήση της στο χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας, ήταν το κύριο αντικείμενο του συνεδρίου Blockchain in Supply Chain που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη, 2 Ιουλίου στο Domotel Kastri, με οργανωτές την Boussias Communications και το Plant.

To συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν 20 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρακολούθησαν περισσότερα από 100 στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, από τους χώρους των logistics, των τραπεζών, της λιανικής, των startups κλπ. που το παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Οι ενότητές του συνεδρίου κάλυψαν, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αναδεικνύονται για όλους, τις πρώτες εφαρμογές και τις προοπτικές για ακόμα μεγαλύτερα οφέλη, καθώς και τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής κατά τη μετάβαση από τη θεωρία την πράξη. Το panel, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι τόσο της αγοράς των logistics όσο και του blockchain στην Ελλάδα, συνδύασε τις εφαρμογές των εκθετικών τεχνολογιών που έχουν ήδη υλοποιηθεί με τις προοπτικές που θα δώσει, ως ανατρεπτική τεχνολογία, η υιοθέτηση του blockchain.

Στα highlights του συνεδρίου, η παρουσίαση του φιλόδοξου προγράμματος σύνδεσης παραγωγών – καταναλωτών Circular Supply Chain από τη διευθύντριά του και ανώτερο στέλεχος της Accenture, Christine Leong, η περιγραφή των θέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας από το μέλος του Blockchain Observatory & Forum, Μαρίνα Νιφόρου, η παράθεση στοιχείων για την τομή του Blockchain με την εφοδιαστική αλυσίδα στις διεθνείς αγορές από την κύρια αναλύτρια του GSMA, Χριστίνα Πατσιούρα, οι λύσεις της ΙΒΜ στο χώρο του blockchain από τον Χάρη Λιναρδάκη και ο «οδηγός» για τα πρώτα βήματα στο blockchain, από τον Βρετανό σύμβουλο στρατηγικής, Troy Norcross. 

Σημαντική ήταν, επίσης, η συνεισφορά του εκπροσώπου της ΓΓ Βιομηχανίας, Γ. Δρόσου, που παρουσίασε το εθνικό σχέδιο για τα logistics, του καθηγητή Γιώργου Γιαγλή που έδωσε την εικόνα της επόμενης ημέρας, του Θ. Ντάφλου της Eurobank (πλατφόρμα WeTrade), του Βασ. Πιερράκου της ΕΥ (πλατφόρμα OpsChain), του δικηγόρου Θάνου Λεοντάρη για το νομικό σκέλος, του Περικλή Θηβαίου (True North Partners) για το trade finance και του διδάσκοντος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Θ. Λόη, για τις ευκαιρίες στην εφοδιαστική αλυσίδα. Τέλος, περιγραφές λύσεων και εφαρμογών έγιναν από τον ερευνητή του ΕΚΕΤΑ, Κωνστ. Βότη, τον CEO της Compellio Διον. Αυρηλιώνη, τον CEO του Egnedol Group, Αντώνη Αντωνιάδη και τον συνιδρυτή της iLink, Παναγ. Ζήκο.   

Στο συνέδριο Blockchain in Supply Chain Mεγάλος Χορηγός ήταν η ΙΒΜ, Χορηγός η ΕΥ και Υποστηρικτές οι εταιρείες, Accenture και i-LINK.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ