Deree Commencement 2019

Οι τελειόφοιτοι του Deree αποχαιρετούν την Alma Mater τους

Έτοιμοι να γράψουν το νέο κεφάλαιο της ζωής τους, οι τελειόφοιτοι του Deree αποχαιρέτησαν τα φοιτητικά τους χρόνια στη διάρκεια της καθιερωμένης Τελετής Αποφοίτησης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης αλλά και ελπίδας για το μέλλον. 

Αποχαιρετισμούς, συγκίνηση, χαρά και προσμονή για το νέο ξεκίνημα, αλλά και πολλά χαμόγελα, επιφύλασσε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου για τους τελειόφοιτους του Deree – Τhe American College of Greece, στο Commencement 2019. Πρόκειται για την ετήσια Τελετή Αποφοίτησης κατά τα αμερικανικά πρότυπα, που συμβολίζει το τέλος των σπουδών και τη νέα σελίδα στη ζωή των αποφοίτων. 

Συνολικά 350 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από 34 χώρες παρέλαβαν τα πτυχία τους μπαίνοντας στη μεγάλη οικογένεια των Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, που αριθμεί περισσότερα από 55.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. 

Στον χαιρετισμό τους προς τους αποφοιτούντες και το κοινό, ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, δρ. David G. Horner σημείωσε:  

«Στους φοιτητές του Deree που τιμούμε απόψε αξίζει κάθε αναγνώριση» και συμπλήρωσε: «Ολοκλήρωσαν με επιτυχία ένα απαιτητικό ακαδημαϊκό πρόγραμμα και επιδόθηκαν σε πολυάριθμες ακαδημαϊκές και εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες ενώ την ίδια στιγμή πάσχιζαν να ανταποκριθούν στις πολλές προσωπικές τους υποχρεώσεις. Είναι έτοιμοι να συνεχίσουν την 150ετή σχεδόν παράδοση του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο παραδίδει στον κόσμο αποφοίτους ικανούς να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας και έχουν δεσμευτεί να είναι εποικοδομητικοί φορείς κοινωνικής αλλαγής». 

Tην τελετή τίμησε με την παρουσία του και ο Αμερικανός πρέσβης κ. Geoffrey R. Pyatt ενώ τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Commencement ήταν ο διαπρεπής οικονομολόγος και επιχειρηματίας με ανθρωπιστική δράση George M. Marcus,  κατά κόσμον Γεώργιος Ματθαίος Μουτσινάς. Ο George M. Marcus γεννήθηκε το 1941 στη Λίμνη Ευβοίας και μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1945. Φοίτησε στο San Francisco State University από όπου έλαβε πτυχίο στα Οικονομικά. Το πανεπιστήμιό του τον ανακήρυξε Απόφοιτο της Χιλιετίας το 1999 και του απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορος το 2011. Οι εξαιρετικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του George Marcus περιλαμβάνουν την ίδρυση της G. M. Marcus & Company το 1971, που αργότερα μετεξελίχθηκε στην Marcus and Millichap Company, τη μητρική εταιρεία μιας ομάδας κτηματομεσιτικών, επενδυτικών και αναπτυξιακών θυγατρικών αλλά και την ίδρυση των Essex Property Trust, Greater Bay Bancorp και Plaza Bank of Commerce. Είναι, επίσης, ο ιδιοκτήτης δύο διάσημων ελληνικών εστιατορίων στο Σαν Φρανσίσκο και στο Πάλο Άλτο.

O κ. Μarcus απευθύνθηκε στους νέους υπενθυμίζοντάς τους ότι υπάρχει μόνο ένα συστατικό για την επιτυχία, κι αυτό είναι η διαρκής προσπάθεια για αριστεία. «Η αριστεία είναι συνήθεια. Αυτό που κάνουμε ξανά και ξανά είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Επίσης σημαντικό είναι να αγαπάτε ό,τι κάνετε. Έτσι, για να επιτύχετε σε κάθε σας εγχείρημα, βάλτε το στην καρδιά σας και δώστε τον καλύτερό σας εαυτό».

Τον αποχαιρετιστήριο λόγο προς τους συναποφοιτούντες της εκφώνησε η Ειρήνη Παρασκευαΐδου, που ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Επικοινωνία. 

«Αποφοιτώντας από το Deree είχαμε την τύχη να σπουδάσουμε σε ένα κολλέγιο που μας έδωσε απεριόριστες ευκαιρίες να εξερευνήσουμε τι σημαίνει να είμαστε ο εαυτός μας, ως άτομα, ως σύγχρονοι πολίτες του κόσμου.

»Αποχαιρετώντας απόψε αυτό το σχολείο που αποκαλούμε σπίτι μας, θα θυμόμαστε για πάντα ότι η εξερεύνηση αυτών των πτυχών του εαυτού μας ήταν προνόμιο. Είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη και, εκ μέρους της τάξης τού 2019, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι μας ενθάρρυναν, μας έβαλαν προκλήσεις, αλλά και μας ενέπνευσαν: τους γονείς μας, για την αγάπη, τη στήριξη και την υπομονή· τους καθηγητές μας, που μας δίδαξαν τόσα για τις θεωρίες, αλλά και για την ίδια τη ζωή· τους προπονητές μας, που μας έμαθαν τι θα πει σωματική και νοητική δύναμη. Και τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, αγαπητοί συναπόφοιτοι, που κάνατε αυτή την εμπειρία ό,τι ήταν».

Ακολούθησε η απονομή των διπλωμάτων ενώ ο Πρόεδρος Horner έκλεισε την τελετή με τα λόγια: «Απόφοιτοι του 2019, είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματά σας. Γίναμε καλύτεροι ως συνοδοιπόροι σας στο ταξίδι της γνώσης, και σας κατευοδώνουμε βέβαιοι ότι θα μοιραστείτε απλόχερα αυτό το δώρο που έχετε να προσφέρετε, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο!» 

Οι νέοι απόφοιτοι πέταξαν ψηλά τα καπέλα τους στη χαρακτηριστική χειρονομία ενώ η λάμψη των πυροτεχνημάτων φώτισε τον νυχτερινό ουρανό της Αγίας Παρασκευής.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ