Η Coca-Cola στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για τα απορρίμματα

Tα πλαστικά απορρίμματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, καθώς βρίσκονται παντού στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο, όσο χρήσιμο μπορεί να είναι ένα υλικό, η λανθασμένη ή μη διαχείριση μετά τη χρήση του μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, μιας και συχνά καταλήγει στις θάλασσες και τις ακτές.

Υπολογίζεται ότι 1 εκατομμύριο περίπου προϊόντα σε πλαστικές φιάλες αγοράζονται από τους ανθρώπους κάθε λεπτό που περνά, με πολλά από αυτά να στοιβάζονται γύρω μας, ενώ επίσης υπολογίζεται ότι ποσότητα πλαστικού ίση με τη χωρητικότητα ενός φορτηγού αφήνεται κάθε λεπτό στις θάλασσες.

Αυτό δεν είναι το μέλλον που θέλουμε. Αν συνεχίσουμε να αδιαφορούμε για τον κόσμο μας, στο τέλος θα τον καταστρέψουμε και μαζί και εμάς τους ίδιους. Μπορούμε να βρούμε δικαιολογίες ή μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. 

Μέσα από τη νέα της εταιρική καμπάνια #NEVERSETTLE, η Coca-Cola δε σταματάει ούτε στιγμή να αναζητά νέες λύσεις με στόχο να κάνει τη διαφορά και να δημιουργήσει ένα κίνημα, στο οποίο όλοι μπορούμε να πάρουμε μέρος. Έτσι, η εταιρεία συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση των απορριμμάτων, στην πρόσβαση στο νερό και στην ενδυνάμωση των ανθρώπων. Υλοποιώντας προγράμματα στήριξης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, η Coca-Cola αγκαλιάζει περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα θέτοντας τον πλανήτη μας ως προτεραιότητα. Έτσι, δεσμεύεται στην προώθηση μιας νέας στάσης ζωής που θέτει τον πλανήτη, την κοινωνία και κυρίως τον άνθρωπο στο επίκεντρο, και καλεί όλους μας να γίνουμε μέρος αυτής της προσπάθειας.

Όπως ανέφερε η Σίσσυ Ηλιοπούλου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, «Είναι ακριβώς αυτή η αίσθηση του επείγοντος που  επιτάσσει  να  γίνει  η Coca-Cola μέρος  της  λύσης. Το  #NEVERSETTLE είναι κάτι περισσότερο από μία καμπάνια. Είναι μια δέσμευση που θέτει τον πλανήτη στον οποίο όλοι ζούμε ως την πρώτη προτεραιότητα, και μία νέα στάση ζωής που θέλουμε να προωθήσουμε. Έτσι, καλούμε όλους να γίνουν μέρος αυτής της προσπάθειας».

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται και το πρόγραμμα Zero Waste Beaches, που αποτελεί την επέκταση της πρωτοβουλίας Zero Waste Future στις παραλίες, το σχεδιασμό και την επικοινωνία του οποίου έχει αναλάβει η Ogilvy στην Ελλάδα. Μέσα από αυτή την ενέργεια, η εταιρία μαζί με την Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, που αποτελούν τους στρατηγικούς της συνεργάτες, φιλοδοξεί να παρέμβει σε 9 ελληνικές παραλίες, πραγματοποιώντας δράσεις ενημέρωσης με σκοπό να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες και το προσωπικό των παραλιακών επιχειρήσεων γύρω από τα θέματα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Παράλληλα, οργανώνει δράσεις καθαρισμού, ώστε να αποκτήσουν οι 9 επιλεγμένες παραλίες προοπτική μηδενικών απορριμμάτων.

Για την υλοποίηση του προγράμματος Zero Waste Beaches, η Coca-Cola ταξιδεύει στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά, των Λουτρών και του Αγίου Δημητρίου στην Κύθνο, της Έλλης στη Ρόδο, του Μακρύ Γιαλού, της Σκάλας και του Μύρτου στην Κεφαλλονιά, της Γλυφάδας στην Αττική, και στη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη. Το ένα κομμάτι των δράσεων περιλαμβάνει την τοποθέτηση ξεχωριστών κάδων διαλογής τεσσάρων ρευμάτων στα σημεία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επισκέπτες των επιλεγμένων παραλιών να ανακυκλώσουν τα πλαστικά, χάρτινα και μεταλλικά τους απορρίμματα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης στο προσωπικό 27 επιχειρήσεων με στόχο την εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση και την αλλαγή στάσης απέναντι στα απορρίμματα.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση όλων. Γι’ αυτό η Coca-Cola μάς καλεί όλους να ανακυκλώσουμε τις πλαστικές μας συσκευασίες, ώστε έτσι να προσφέρουμε ένα αντικείμενο από ανακυκλωμένο πλαστικό στην αγαπημένη μας παραλία.

Πώς; 

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του Μessenger στη σελίδα της Coca-Cola στο Facebook, οι επισκέπτες μέσα από μερικά απλά βήματα θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ ξαπλώστρας, αποδυτηρίου ή διαδρόμου που θα οδηγεί στην παραλία, και που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ΑΜΕΑ, σε τρία διαφορετικά, καλοκαιρινά χρώματα. Τα αντικείμενα θα παραχθούν μέσω της διαδικασίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης, από το ανακυκλωμένο πλαστικό που θα συλλεχθεί από όλους μας αυτό το καλοκαίρι! Τα 3D εκτυπωμένα καλοκαιρινά αντικείμενα από ανακυκλωμένο πλαστικό θα τοποθετηθούν στις παραλίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Zero Waste Beaches  του χρόνου το καλοκαίρι, δίνοντας την ευκαιρία να τα απολαύσουν όλοι όσοι θα τις επισκεφθούν.

Link: 

Πηγή: advertising.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ