Η Generation Y στους «Κορυφαίους εργοδότες στην Ελλάδα»

«Leading Employer in Greece» by ICAP για το 2019 η Generation Y

Στους κορυφαίους εργοδότες της Ελλάδας για το 2019, σύμφωνα με την ετήσια επιχειρηματική έκδοση της ICAP Group, «Leading Employers in Greece» βρέθηκε η Generation Y, μαζί με τις μεγαλύτερες Ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίνονται για το άριστο εργασιακό τους περιβάλλον.

Πρόκειται για μία έκδοση που παρουσιάζεται επί 9η συνεχή χρονιά και έχει σκοπό να αναδείξει τις επιχειρήσεις που θέτουν ως βασικό τους μέλημα τις καλύτερες πρακτικές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, αλλά και εκείνες της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης. Η Generation Y ξεχώρισε για το συνολικό αριθμό των εργαζομένων της και για την αύξηση προσωπικού που σημείωσε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και για την κατανομή των εργαζομένων ανά φύλο, με τις γυναίκες να καταλαμβάνουν το 59% του έμψυχου δυναμικού της εταιρείας.

Πιο αναλυτικά, με 231 εργαζομένους το 2018, η Generation Y βρέθηκε μεταξύ των κορυφαίων 500 εταιρειών στην Ελλάδα όσον αφορά τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης. Αντιλαμβανόμενη το perfect storm αλλαγών που επιφέρει η τεχνολογία στη ζωή μας και στο χώρο εργασίας, επενδύει στα soft skills των ανθρώπων της, ενισχύοντάς τα περαιτέρω, ώστε να ανταποκρίνονται στις ολοένα αυξανόμενες και μεταβαλλόμενες ανάγκες του μέλλοντος.

Παράλληλα, επιμένει με συνέπεια σε δράσεις περιβαλλοντικής φροντίδας, περιορίζοντας την κατανάλωση ενέργειας και φυσικών πόρων, και επιπλέον ακολουθώντας την οδό της paperless προσέγγισης -σε συνάρτηση με τη φιλοσοφία της «ψηφιοποίησης». Τέλος, μέσα από δωρεές και εθελοντικές δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, η εταιρεία προωθεί τη βιώσιμη κοινωνία που θέτει στο επίκεντρο το συνάνθρωπο και τις ανάγκες του.

Καθώς η έμφαση στον άνθρωπο είναι σήμερα ζήτημα εξέχουσας σημασίας, η Generation Y αφουγκράζεται τις εργασιακές του ανάγκες και αναδεικνύεται ως ένας σύγχρονος εργοδότης με ισχυρό κοινωνικό προφίλ, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στην εξέλιξη της εν Ελλάδι αγοράς εργασίας.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ