ΙΑΣΙΣ: Το πρώτο CONNECTED WE STAND FESTIVAL πραγματοποιήθηκε

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο CONNECTED WE STAND FESTIVAL που πραγματοποιήθηκε 19-21 Σεπτεμβρίου σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Λεμεσό! Το φεστιβάλ επισκέφθηκαν δεκάδες χιλιάδες μοναδικοί επισκέπτες, συμμετείχαν περισσότεροι από 500 εθελοντές και 100 καλλιτέχνες και 30 φορείς.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια ενηλίκων, live concerts, απονομή  βραβείων, αθλητικά δρώμενα, μαραθώνιος Zumba, live graffiti act, dance performance, upcycling εργαστήρια κ.α. Επιπλέον, το φεστιβάλ φιλοξένησε την έκθεση του εικαστικού Ιωάννη Καραμπέτσου, Sake, τα έσοδα της οποίας τυχόν προκύψουν θα διατεθούν για την υποστήριξη 30.000 θυμάτων πολέμου.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων CONNECTED WE STAND τα οποία περιλαμβάνουν τις εξής κατηγορίες:

  • Συλλογικής Προσπάθειας, απονεμήθηκε από την  Genevieve Wlazel, Οικονομική & Εμπορική ακόλουθο της Πρεσβείας του Βελγίου στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για το έργο τους στο Δήμο Μυτιλήνη. Το βραβείο παρέλαβε η  Σταυρούλα Αδαλή.

  • Διεθνούς Παρέμβασης για την Ειρήνη, απονεμήθηκε από τον Γιώργο Αλικάκο, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Το βραβείο παρέλαβε η Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια & Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

  • Προσφοράς στην Εκπαίδευση, απονεμήθηκε από τον τέως Δήμαρχο Μήλου και Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης ΚΕΔΕ, Γεράσιμο Δαμουλάκη στο Ίδρυμα Τσάκος. Το βραβείο παρέλαβε η Βάσω Τσάκου, Μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος.

  • Εθελοντισμού-Ανιδιοτελούς Προσφοράς, απονεμήθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη στην πρωτοβουλία Love and Serve Without Borders. Το βραβείο παρέλαβε η εθελόντρια και ιδρύτρια  Rosemary.

  • Προαγωγής του Αθλητισμού, απονεμήθηκε από τη δημοσιογράφο και δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Γκαγκάκη, στον Αθλητή Στέφανο Τσιτσιπά. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας τένις , Σπύρος Ζαννιάς.

Μαζί καταφέραμε μέσα σε τρεις ημέρες να συγκεντρώσουμε 2.983 ευρώ για την υποστήριξη 30.000 θυμάτων πολέμου. Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί για 38 ακόμη μέρες! Αν επιθυμείτε να υποστηρίξετε την προσπάθεια μας επισκεφθείτε εδώ. Ενώ, σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες παράδοσης των σχολικών ειδών και του ρουχισμού σε συνεργαζόμενους φορείς όπου θα υπάρχει ανοιχτή συμμετοχή για την παρουσία εθελοντών στη δράση!

Στις Βρυξέλλες διοργανωτές ήταν το Connect Your City Βrussels, η NGO ULB Cooperation και το  Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών ULB! Tην εκδήλωση παρουσίασε η Αναΐς Βάθη από το Connect Your City Brussels και η Julie Berthelier από τον οργανισμό ULB Coopération.  Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου ULB Yvon Englert, ο δήμαρχος Ixelles Christos Doulkeridis, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ο πρόεδρος του Connect Your City Brussels Αναστάσιος Μπαλτάς, ο εκπρόσωπος του Connect Your City  Βασίλης Ραφαήλ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι παρακάτω οργανισμοί: η Διεθνή Αμνηστία, η NGO Justice et Paix, ο οργανισμός Refugees Are Not Alone, ο οργανισμός για την ενσωμάτωση προσφύγων BON AGII και καλλιτέχνες καλλιτέχνες Solid Smoke, Sheriff, DJ Nacho, Joyful Meeting & Anaīs και ο Stand Up Comedian Basel. Την εκδήλωση της Κύπρου υλοποίησαν Center for Social Innovation, οι Δήμοι Ύψωνα και Αγίου Αθανασίου, τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας Ύψωνα και Αγίου Αθανασίου

Οι διοργανωτές θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμότερες ευχαριστίες τους σε όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη δράση ανάμεσα τους ο Χρήστος Δάντης, η Κατερίνα Στικούδη, η Josephine, ο Γιάννης Χατζηγεωργίου και οι OtherSide Project κ.α., στην Ειρήνη Νικολοπούλου, Κλέλια Χαρίση και Γιώργο Μαυρίδη για την παρουσίαση! Επιπλέον, εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, το Δήμο Αθηναίων και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης! Επιπλέον,  ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους  την Ομοσπονδία τοξοβολίας και τους Κυριλλοπούλου Μαρία & Κροαζιέ Κυριάκος, Ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης και τους Κωστόπουλος Κωνσταντίνος και τους Ιάσονας Κορδούτης και Ελισσάβετ Τέρπου, την Ομοσπονδία Κωπηλασίας και τους Πολύμερος ΒασίληςΧρύσα Μπισκιτζή, την Ομοσπονδία Χάντμπολ & τον κ. Χαλκίδη Γιώργος, την Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου & την Πηνελόπη Νίκα και το Στεφάν για την παρουσία του με την ομάδα rugby. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κυρίους Αλικάκος Γιώργος, Βασιλική Μπαλτά, Ντενίς Παναγοπούλου για τη διοργάνωση των αθλητικών δράσεων! Επιπλέον, ευχαριστούμε τους χορευτές nat@crew και Natalittles, τους Ying-Yang Crew, τους ομιλητές  Δημήτριος Χονδρός, Μαστοράκη Έλενα, Κωστάκης, Κουμαριανού Μαρία, τους instructors Zumba Βάσω Αλεξίου, Κωνσταντίνος Νικολέτος, Ελένη Δασκαλοπούλου!

Τέλος, ευχαριστούμε τους φορείς Action Aid, Νέα Γενιά Ολυμπιακού Χωριού, C.S.I. Institute, Ethelon, Interalia, YES Forum, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός!

Για να παρακολουθήσετε το video της εκδήλωσης πατήστε εδώ

Χορηγοί: Coca-Cola, STR8, ΚΕΜΕΤΑ, ABA Finances, Minos Emi, Panik Live, Athens Plaza

Χορηγός Επικοινωνίας: MAD TV, MAD RADIO

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ