BankTech 2019: Paving the way to Disruption & Customer Xperience Extra Mile

Με την συμμετοχή περισσοτέρων από 300 στελεχών από Τραπεζικά Ιδρύματα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τον τεχνολογικό κλάδο ολοκληρώθηκε το BankTech Conference 2019 που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Εταιρειών Mellon και τη Boussias Communications  και έλαβε χώρα την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Συνέδριο επικεντρώθηκε στα καινοτόμα συστήματα και τις υπηρεσίες που ενσωματώνουν τις ανατρεπτικές τεχνολογίες και επερχόμενες επιχειρηματικές τάσεις οι οποίες προβλέπεται να επηρεάσουν άμεσα τον Τραπεζικό Τομέα και τον λοιπό επιχειρηματικό κόσμο. Επίσης διερευνήθηκαν σε βάθος τα «έξυπνα» τεχνολογικά μοντέλα που συνθέτουν εύστοχες λύσεις βασισμένες στις Τεχνολογίες Αιχμής και πως αυτά θα έχουν την δυνατότητα να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην επέκταση των νέων μορφών και πρακτικών πάνω στο Customer-Centric Model και στην ανάδειξη του Customer Χperience.

Το Κοινό του BankTech Conference 2019, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους Ομιλητές να αναπτύσσουν, από διαφορετικές οπτικές, κρίσιμα θέματα συνεισφέροντας στην σφαιρική ανάδειξη του κεντρικού μηνύματος του Συνεδρίου, το οποίο ήταν: πως οι Τράπεζες θα διανύσουν το Xtra Mile στην αρένα του Customer Experience με σκοπό να αποκτήσουν και διατηρήσουν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα σε μία Αγορά η οποία μεταβάλλεται με ιλιγγιώδη ρυθμό, με πελάτες που αναζητούν νέα κανάλια εξυπηρέτησης, προσωποποιημένες risk-free υπηρεσίες. 

Ο Πρόεδρος και CEO του Ομίλου της Mellon κύριος Νίκος Πετρακόπουλος σημείωσε: «Σε αυτή τη 2η συνεχή διοργάνωση, το BankTech, υποδέχθηκε περισσότερες από 50 εταιρίες από 19 χώρες. Πιστεύω ότι είναι στην πραγματικότητα το μόνο διεθνές συνέδριο του είδους του, που φιλοξενείται στην Αθήνα και φαίνεται να γίνεται θεσμός και σημείο συνάντησης του τραπεζικού γίγνεσθαι της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης. Η χαρά είναι διπλή για εμάς, αφού γιορτάσαμε τα 25 επιτυχημένα χρόνια πορείας από την ίδρυση της Mellon Technologies μαζί με διακεκριμένους ομιλητές και συνεργάτες», ενώ η Μαργαρίτα Πρασούλα, του τμήματος Marketing και Επικοινωνίας του Ομίλου, δήλωσε: «Είμαστε ιδαιτέρα χαρούμενοι που η φετινή επιτυχία του Banktech ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Έχουμε έναν ακόμα λόγο να γιορτάζουμε παράλληλα με την επέτειο των 25 χρόνων της εταιρίας μας. Η άρτια θεματολογία, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Boussias Communications και η συμμετοχή μεγάλων οργανισμών και υψηλόβαθμων στελεχών μας δείχνει τον δρόμο για την καθιέρωση του συνεδρίου ως μια σπουδαία θεσμική διοργάνωση».

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Βασίλης Παναγιωτίδης, Head of the Payment systems, Financial Crime Combating and Physical Security Department, Hellenic Bank Association (HBA), ανέδειξε το θέμα «The day before: Secure communication and Strong Customer Authentication ante portas» από την θεσμική διάσταση του, και επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην άκρως επίκαιρη εξέλιξη σχετικά με το deadline της 14ης Σεπτεμβρίου της εφαρμογής της PSD2 υπό τον συντονισμό της ΕΕΤ, της οποίας οι τράπεζες μέλη, όπως τόνισε, είναι καθ’ όλα έτοιμες για την εφαρμογή των απαιτήσεων του CSC και SCA ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει την εξατομικευμένη ενημέρωση της πελατείας τους (πληρωτών και δικαιούχων). Ο Alex Exarchos, Principal Market Infrastructure Expert, European Central Bank στην ομιλία του με θέμα “TARGET Instant Payments: Main features and key benefits for the Commercial Banking Sector and for the Consumers” ανέδειξε πώς τα Instant Payments μέσα από την πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα δημιουργήσουν βασικά οφέλη για τις εμπορικές τράπεζες αλλά και για τους καταναλωτές, παράλληλα ο Δρ. Δημήτριος Βλήτας, Visiting Professor in Mathematics and Machine Learning στο University of Toronto μίλησε για τα “Intelligent segmentations” και συγκεκριμένα για τις ΑΙ τεχνολογίες και πώς αυτές μπορούν να συνεισφέρουν στην σε βάθος κατηγοριοποίηση των δεδομένων με στόχο την ανάλυση και εξαγωγή actionable knowledge για την έγκαιρη βελτίωση της λήψης αποφάσεων σε κάθε επιτελικό και λειτουργικό επίπεδο μέσα στις Τράπεζες. Ο Νεκτάριος Ψυχάρης (PhD), Team Leader Business Analysis and Project Management within IT&T Business Unit, Athens International Airport, επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο η μονάδα IT&T του Αεροδρομίου της Αθήνας συνεισφέρει μέσω τεχνολογιών αιχμής στην βελτίωση του επιχειρηματικού μοντέλου του, μέσω των καινοτόμων προϊόντων για την καλύτερη υποστήριξη του Passenger Xperience. Παράλληλα, πραγματοποιηθήκαν ουσιαστικές και πρωτοπόρες παρουσιάσεις εστιασμένες σε ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων και προϊόντων από τα στελέχη των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και Partners του Ομίλου Mellon: Euronovate, Ingenico Group, NEC Enterprise Solutions, Thales, Gemalto – a Thales company, Strands, Viddget, Dataware Group, Allied Engineering, DPL και Ergοmania. Παράλληλα, το τμήμα Business Solutions της LG Electronics Hellas συνεργάτης επίσης του Ομίλου Εταιρειών Mellon, ως Digital Signage Partner του συνεδρίου παρουσίασε τις σύγχρονες τάσεις  του digital signage. 

Στην 2η ενότητα του BankTech2019, έλαβε χώρα το Πάνελ Συζήτησης πάνω στο επίκαιρο θέμα “Instant vs. Cards Payments” με αναφορά στις νέες δυνατότητες στα payments το οποίο και συντονίσε o Richard Parlour, Chairman of the EU Task Force on Cybersecurity Policy, Financial Markets Law International, στο οποίο συμμετείχαν κατ’ αλφαβητική σειρά, τα ακόλουθα υψηλόβαθμα στελέχη από τις Ελληνικές Τράπεζες: Damianos Charalampidis, Group Chief Digital Officer & Head of Retail Products, Alpha Bank, Iakovos Giannaklis, General Manager, Retail Banking, Eurobank EFG, Pantelis Maraveas, Assistant General Manager, National Bank of Greece. 

Στην 3η ενότητα, έλαβε χώρα ένα ακόμα Πάνελ Συζήτησης πάνω στο σημαντικότατο θέμα “KYC and Digital Onboarding. Considering the Gap: Priorities, Approaches & Developments” προσεγγίζοντας θέματα ασφάλειας, ταυτοποίησης των πελατών και άμεσης υλοποίησης του on-boarding υπό την οριστικοποίηση του αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των τραπεζών, το οποίο και συντονίσε o Dr. Alberto Guidotti, Founder & CEO της Euronovate, στο οποίο συμμετείχαν κατ’ αλφαβητική σειρά, τα ακόλουθα υψηλόβαθμα στελέχη από τις Ελληνικές Τράπεζες: George Kostopoulos, Head of Customer Innovation in Digital Business, Piraeus Bank, Dimitris Kyparissis, CEO, Investment Bank of Greece (IBG), George Marinos, Head of Digital Transformation Division, National Bank of Greece, Agamemnon Papastergiou, Senior Director, Digital Banking & Innovation, Alpha Bank, Anestis Petridis, Group Chief Information Officer, Eurobank EFG. 

Οι supporters του συνεδρίου ήταν:  Euronovate, Ingenico Group, NEC Enterprise Solutions, Thales, Gemalto – a Thales company, Strands, Viddget και τμήμα Business Solutions της LG Electronics Hellas ως Digital Signage Partner.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: www.banktechconference.com

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ