Εκμυστηρεύσεις, αναμνήσεις και τάσεις της αγοράς δια στόματος των στελεχών της, στα «25 χρόνια DailyFax»!

«Τα media shops ήταν η σημαντικότερη εξέλιξη»

Η καλή είδηση για την αγορά μου, που θα ήθελα να δω πρωτοσέλιδο στο DailyFax θα ήταν… Ότι το ραδιόφωνο αποσπά το 20% της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης.

Τα τελευταία 25 χρόνια, η σημαντικότερη εξέλιξη για την αγορά μου ήταν…
Η δημιουργία των media shops.

Βλέποντας καθημερινά στην οθόνη μου το DailyFax σκέφτομαι ότι…
Θα διαβάσω κάτι ενδιαφέρον.

Θυμάμαι μια φορά που το DailyFax έγραψε ότι
Η Attica Media Group είναι ο πρώτος ραδιοφωνικός όμιλος.

Το DailyFax για μένα είναι…
Ένα χρήσιμο εργαλείο για τη δουλειά μου.

Γεωργία Μοσχογιάννη, Commercial Director, Attica Media Group


«…Αν η Ελλάδα σάρωνε στις Κάννες!»

Η καλή είδηση για την αγορά μου, που θα ήθελα να δω πρωτοσέλιδο στο DailyFax θα ήταν… Ότι οι ελληνικές εταιρείες παραγωγής σάρωσαν τα Λιοντάρια στις Cannes!!! Μια τέτοια είδηση δεν θα ήταν σημαντική μόνο για τις εταιρείες παραγωγής, αλλά και για τις διαφημιστικές που έγραψαν τις καμπάνιες, για τους διαφημιζομένους που τις ενέκριναν, για τα στελέχη παραγωγής που ξεπέρασαν τα όρια για να πέτυχουν το καλύτερο, όπως και για τους ανταγωνιστές, οι οποίοι θα έχουν να ξεπεράσουν τον «πήχη», παράγοντας ακόμα καλυτέρα έργα επικοινωνίας.

Τα τελευταία 25 χρόνια, η σημαντικότερη εξέλιξη για την αγορά μου ήταν… Η ένταξη της ψηφιακής τεχνολογίας στην παραγωγή των οπτικοακουστικών έργων. Στην επικοινωνία «Idea Is The King», αλλά όλοι εμείς οι στρατιώτες που «πολεμάμε» για την Μεγάλη Ιδέα, έχουμε πλέον όπλα τα οποία μόνο να ονειρευτούμε μπορούσαμε πριν από 25 χρόνια. Και δεν είναι μόνο οι νέες δυνατότητες ψηφιακής επεξεργασίας που αποκτήσαμε, αλλά και η μείωση του κόστους των συστημάτων, τα οποία πλέον δίνουν τη δυνατότητα και σε μικρές παραγωγές να επωφεληθούν από αυτή.

Βλέποντας καθημερινά στην οθόνη μου το DailyFax σκέφτομαι
ότι…Πριν από 25 χρόνια μάθαινα τα νέα της αγοράς από μια σελίδα
fax. Σήμερα, 10 σελίδες pdf, δεν είναι αρκετές… 

Το DailyFax για μένα είναι… Ένα μέσο για να σχεδιάσω το αύριο, κοιτάζοντας το σήμερα!

Ανδρέας Τσιλιφώνης, Executive Producer, Central Athens Film Productions, Προέδρος PACT


DF TRIVIA

«Οι ειδήσεις ούτε εγκρίνονται, ούτε λογοκρίνονται»

Απρίλιος του 1996 και το Daily Fax δημοσιεύει είδηση για spec μεγάλου διαφημιζόμενου των FMCGs. H είδηση προκαλεί αίσθηση στην αγορά, και, ταυτόχρονα, την «οργή» του… διαφημιζόμενου. Την ίδια κιόλας μέρα, ο Υπεύθυνος PR της εταιρείας στέλνει επιστολή στον εκδότη του D.F., αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είναι δεοντολογικά απαράδεκτο να δημοσιεύονται στοιχεία ή οποιουδήποτε είδους πληροφορία για την εταιρεία μας, χωρίς προηγούμενη έγκρισή μας, ειδικά όταν αυτό σας έχει επισημανθεί και δεν συμβαίνει για πρώτη φορά». Για να καταλήξει με την πρωτοφανή δήλωση: «Συνέπεια του παραπάνω, είναι ότι ακυρώνουμε την συνδρομή μας στο Daily Fax και επιθυμούμε την άμεση είσπραξη της συνδρομής μας»! Το DF απάντησε φυσικά την επόμενη ημέρα, δημοσιεύοντας ολόκληρη την παραπάνω επιστολή και υπενθυμίζοντας το άρθρο 14 του Συντάγματος, περί ελευθερίας του Τύπου και απαγόρευσης της λογοκρισίας, πόσο μάλλον καθώς ήταν προφανές ότι η αντίρρηση δεν αφορούσε στην ακρίβεια της είδησης, αλλά στη δημοσίευση… «χωρίς έγκριση». Επιπλέον, την απόπειρα άσκησης λογοκρισίας επιβάρυνε η έμμεση άσκηση οικονομικής πίεσης… Για την ιστορία, η εταιρεία αυτή πράγματι διέκοψε την συνδρομή της και πράγματι εισέπραξε το αντίτιμο. Μερικούς μήνες μετά, επανήλθε ως συνδρομήτρια, ενώ, τα δύο στελέχη του τμήματος Επικοινωνίας που είχαν προκαλέσει την αντιπαράθεση, αποχώρησαν από την εταιρεία. Το όλο γεγονός, έθεσε άλλο ένα σημείο αναφοράς για τις αξίες και αρχές που ήταν αποφασισμένο να ακολουθήσει το νεαρό Μέσο της αγοράς Εμπορικής Επικοινωνίας… 
Δ.Κ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ