Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης: Πρόσκληση στην ομιλία με θέμα «Δασικές Πυρκαγιές: Η απειλή, ο στρατηγικός σχεδιασμός και η προστασία των πολιτών»ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης έχει την τιμή να προσκαλέσει τους φίλους και τα μέλη της στην ομιλία Δρα Μιλτιάδη Αθανασίου, με τίτλο: «Δασικές Πυρκαγιές: Η απειλή, ο στρατηγικός σχεδιασμός και η προστασία των πολιτών» τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, στις 7 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγων των Αθηναίων, Κέκροπος 10, Πλάκα.

Στην ομιλία θα επισημανθεί η μεγάλη σημασία της ανάλυσης της απειλής που προέρχεται από τις δασικές και αγροδασικές πυρκαγιές. Θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση και την προετοιμασία των φορέων καθώς και τα δυνητικά οφέλη από τη διαμόρφωση πολιτικών οι οποίες επενδύουν στη διάχυση γνώσεων στους πολίτες και δημιουργούν θετικές στάσεις και συμπεριφορές. Η σχέση μεταξύ της ασφάλειας των πολιτών και της ύπαρξης πυρανθεκτικών και προετοιμασμένων σπιτιών που διευκολύνουν και τη δασοπυρόσβεση, θα επισημανθεί επίσης.

Σχετικά με τον Ομιλητή:
Ο Δρ Μιλτιάδης Αθανασίου είναι διδάκτορας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με M.Sc. στην Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών. Έχει μεγάλη εμπειρία στην εκπόνηση μελετών διαχείρισης δασικών πυρκαγιών και σημαντική εμπειρία στην καταστολή τους, έχοντας εργαστεί και ως μέλος πληρώματος πυροσβεστικού ελικοπτέρου. Ήταν επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών «Προμηθέας», εθελοντής πυροσβέστης στο Π.Σ. και σήμερα είναι Ειδικευμένος Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας. Έχει διδάξει το αντικείμενο των δασικών πυρκαγιών στο ΕΚΠΑ στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα και διδάσκει, επίσης, εθελοντές και επαγγελματίες πυροσβέστες, στελέχη υπηρεσιών και πολίτες, με στόχο την μείωση της διακινδύνευσης κατά τη δασοπυρόσβεση, την υποστήριξη της αποτελεσματικής και αποδοτικής καταστολής, την προστασία του γενικού πληθυσμού από τις δασικές πυρκαγιές και τη βελτίωση της διαχείρισής τους.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ