Boussias Communications: Νικήτρια η εξωστρεφής και καινοτόμος επιχειρηματικότητα στα Manufacturing Excellence Awards 2019

Με διάχυτο κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, στο Grand Hyatt Athens, η Τελετή Απονομής των Manufacturing Excellence Awards 2019. Την τελετή απονομής παρακολούθησαν 250 υψηλόβαθμα στελέχη και CEOs των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, decision-makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων – Βιομηχανίας & Εμπορίου, Νίκος Παπαθανάσης.  

Στο βάθρο της νίκης ανέβηκαν οι πιο καινοτόμες, εξωστρεφείς και δυναμικές βιομηχανίες της Ελλάδας, ηχηρά ονόματα, αλλά και κάποιες μικρότερες μεταποιητικές επιχειρήσεις. Η βραδιά εξελίχθηκε σε μία σημαντική συνάντηση-γιορτή της ελληνικής βιομηχανίας, απ’ όπου δεν έλειπαν οι προβληματισμοί, σημαντικές ανακοινώνεις, συζητήσεις και networking για τις σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται, ώστε να πετύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και βιώσιμη οικονομική ευημερία.

Η διοργάνωση των Manufacturing Excellence Awards 2019 επιβραβεύει και αναδεικνύει βέλτιστες και καινοτόμες πρακτικές βιομηχανικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της λειτουργίας τους, περιλαμβάνοντας ποιότητα εργασιών στην παραγωγική και εφοδιαστική αλυσίδα, περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και συνεισφορά στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας. 

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Διονύσης Νικολάου (Γενικός Διευθυντής διαΝΕΟσις), «άνοιξε» τη βραδιά εξαίροντας τον δυναμισμό των υποψηφίων του διαγωνισμού και των έργων τους, που ακόμα και σε συνθήκες κρίσης, απέδειξαν ότι μπορούν να μεγαλώνουν και να διακρίνονται. Αναφέρθηκε, επίσης, στις προκλήσεις και το περιβάλλον που καλούνται να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις σήμερα και τις σοβαρές αλλαγές που χρειάζονται για τη δημιουργία κουλτούρας καινοτομίας σε όλα τα επίπεδα: προϊόν, επικοινωνία, δικτύωση, φιλοσοφία επιχείρησης, εκπαίδευση, διαδικασίες διοίκησης και οτιδήποτε αφορά την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης και τη στρατηγική marketing. Συνεχάρη τους νικητές, τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν με την ίδια δημιουργικότητα και αγάπη τη δουλειά τους, τονίζοντας πως: «Όλοι σε ένα δυσμενές οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον είναι νικητές. Γιατί ετόλμησαν, εδημιούργησαν και απεδέχθησαν την πρόκληση της σύγκρισης και της ευγενούς αναμέτρησης. Σε όσους διακρίθηκαν, η προτροπή μας είναι να επιμείνουν σκληρά για να κρατήσουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και “το φυλάττειν τα αγαθά, χαλεπώτερον του κτήσασθαι”».

Ο Yφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης στον χαιρετισμό του συνέδεσε την ύπαρξη βραβείων αριστείας, όπως τα Manufacturing Excellence Awards 2019, με την ανάγκη για ανάπτυξη και αριστεία που χρειάζεται η Ελλάδα, ώστε να έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει ισότιμα σε όλες τις δράσεις και να λάβει το μερίδιο που της αντιστοιχεί, ενόψει του μετασχηματισμού της βιομηχανίας στην Ευρώπη. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ανέφερε ότι στόχοι της κυβέρνησης είναι αύξηση του ΑΕΠ κατά 5 μονάδες στα επόμενα 10 χρόνια, 3% ανάπτυξη, ψηφιοποίηση και τεχνητή νοημοσύνη, περιβάλλον, πλήρης διευκόλυνση λειτουργίας επιχειρηματικών πάρκων και γρήγορη αδειοδότηση στρατηγικών επενδύσεων.     

Βραβεία και Διακρίσεις
Τα Manufacturing Excellence Awards 2019 από την πρώτη τους χρονιά εμπιστεύθηκαν επιχειρήσεις από τους βασικότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας, όπως των Τροφίμων & Ποτών, Φαρμάκων & Καλλυντικών, Αλουμινίου, Χημικών & Πετρελαιοειδών, Μετάλλου & Εξόρυξης, Αυτοματισμών και άλλων, απ’ όπου αναδείχθηκαν οι νικητές.

Στην πρώτη ενότητα «Αριστεία ανά βιομηχανικό κλάδο», Gold βραβείο απέσπασαν η Demo Βιομηχανία Φαρμάκων και ο Όμιλος Ηρακλής.    

Στη δεύτερη ενότητα «Επενδύσεις και στρατηγική», Gold βραβείο απέσπασαν οι βιομηχανίες Τέρνα Λευκόλιθοι (2 χρυσά), Alumil, Johnson & Johnson Hellas και ΕΤΕΜ.  

Στην τρίτη ενότητα για τη «Διοίκηση εργοστασίου», Gold διάκριση απέσπασαν οι Thrace Plastics Pack, Sidenor και Hellenic Catering.

Στην τέταρτη ενότητα που αφορά «Καινοτομίες και νέες τεχνολογίες», Gold βραβείο έλαβαν οι Kleemann Hellas, Gizelis Robotics, Alumil, Συστήματα Sunlight και Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Η πέμπτη ενότητα «Ποιότητα, εξυπηρέτηση και συνεργασίες», έδωσε Gold βραβείο στις Kleemann Hellas και Europa Profil Αλουμίνιο.

Στην έκτη ενότητα «Εργασία, ασφάλεια και περιβάλλον», Gold βραβείο κέρδισαν οι Barilla Hellas, MΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής και Όμιλος Ηρακλής.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του ΣΕΒ και την τιμητική υποστήριξη της Ελληνικής Παραγωγής, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος και του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών.  

Παρουσιαστής των βραβείων ήταν ο Αλέξανδρος Κόντης, δημοσιογράφος RealNews – RealFM. 

Αναλυτικά, τις εταιρείες που βραβεύθηκαν, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την τελετή απονομής, θα βρείτε στο www.manufacturingawards.gr.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ