Boussias Communications: Mobile Excellence Awards 2019

Mobile Excellence Awards 2019:  Επιβράβευση της καινοτομίας στο mobile business για πέμπτη χρονιά

Σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 στο Anais Club στη Βαρυμπόμπη η τελετή απονομής των Mobile Excellence Awards 2019, των  επιχειρηματικών βραβείων που διοργανώνει για  πέμπτη συνεχή χρονιά η Boussias Communications, με την υποστήριξη του ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, της ΕΕΚΤ, του ΣΕΚΕΕ, του ΣΕΠΕ, του GRECA, του ΕΙΠ και του Hellenic CIO Forum της ΕΕΔΕ. 

Στην τελετή, στην οποία συμμετείχαν ενεργά 280 στελέχη της αγοράς, βραβεύθηκαν και φέτος οι βέλτιστές πρακτικές και τα πιο καινοτόμα  mobile apps και projects της χρονιάς. Στη φετινή διοργάνωση κατεγράφη ρεκόρ συμμετοχής, αφού κατατέθηκαν   40% περισσότερες υποψηφιότητες σε σχέση με πέρυσι.

Στον εισαγωγικό του χαιρετισμό ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων, Καθηγητής Γιώργος Δουκίδης ανέφερε τις πέντε τάσεις που αναδείχθηκαν φέτος: Το mobile βρίσκεται στην καρδιά της πελατοκεντρικότητας, αποτελεί βασικό εργαλείο του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, ενώ σχετίζεται στενά και υποστηρίζει θέματα κοινωνικής ευθύνης. Επιπλέον, τόνισε ότι μέσα από τα βραβεία αναδείχθηκε η σύγχρονη μεθοδολογία στην ανάπτυξη των mobile εφαρμογών και η χρήση του IoT στην πράξη.

Μεγάλοι νικητές της βραδιάς που απέσπασαν τα Grand Awards ήταν οι: Vodafone, με συνολικά τέσσερα βραβεία, η Cosmote που κέρδισε έξι βραβεία, η Warply που κέρδισε εφτά βραβεία και η ATCOM που απέσπασε συνολικά εννέα βραβεία.

Τα Gold βραβεία της βραδιάς κέρδισαν οι εταιρείες: ATCOM, Cosmote, WarplyVodafone, Eurobank, SimpleApps, Vodafone Innovus, ΟΠΑΠ σε συνεργασία με την Arx.net & το MAD, Alpha Bank, Threenitas, Interamerican, Εθνική Τράπεζα, Stoiximan.gr, JNLeoussis+ και Mindshare.

Συγκινητική στιγμή της τελετής αποτέλεσε η απονομή των κορυφαίων Gold βραβείων, που έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία, σε δύο έργα με κοινωνική συνεισφορά: Στην εφαρμογή MyAlma της SimpleΑpps, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και στο «Smart Parking for Disabled», το σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Θέσεων Στάθμευσης για ΑμεΑ, που ανέπτυξε η Cosmote, στο Δήμο Χανίων. 

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή των τριών τιμητικών βραβείων: 
  • Το πρώτο  απονεμήθηκε στον Γιώργο Ιωαννίδη, ηγετική φυσιογνωμία του χώρου των τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΟΤΕΝΕΤ, της RomTelecom και Πρόεδρος ΔΣ της Azerfon, τις οποίες αναδόμησε ριζικά. 
  • Το δεύτερο τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου που έχει μετατρέψει την πόλη του σε δήμο-πρότυπο  ψηφιακής ανάπτυξης. Έχει υλοποιήσει καινοτόμα έργα όπως: το λεωφορείο χωρίς οδηγό που κυκλοφορεί στο κέντρο της πόλης, τα e-ΚΕΠ, οι εφαρμογές Smart Parking, Smart Lighting, Smart Farming και η εφαρμογή Trikala Check App.
  • Το τρίτο τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στους μαθητές του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων, οι οποίοι σε συνεργασία με το τμήμα Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δημιουργήσαν την καινοτόμο εικονική επιχείρηση «Ant». H πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του ΣΕΝ/Junior Achievement Greece. 

Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές οι: Καθηγητής Γιώργος Δουκίδης, Διευθυντής Εργαστηρίου ELTRUN, ΟΠΑ, Γιώργος Στεφανόπουλος, Γεν. Διευθυντής Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), Γιάννης Σύρρος, Γεν. Διευθυντής Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ), Μέλος ΔΣ Digital Europe, Αντιπρόεδρος WITSA, Παντελής Αγγελίδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), Ξενοφών Λιαπάκης, Πρόεδρος Hellenic CIO Forum,  Κατερίνα Φραιδάκη, Πρόεδρος GRECA, Μιχάλης Μωραίτης, Πρόεδρος ΔΕ Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ και Αντώνης Μπαρούνας, Vice President & General Manager, Europe and Global accounts, Lenovo

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία, τους νικητές, καθώς και το πλήρες video και φωτογραφίες της Τελετής Απονομής των βραβείων μπορείτε να βρείτε στο http://www.m-awards.gr/

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ