Boussias Communications: Τελετή Απονομής Healthy Diet Awards 2020

Αντώνης Ζαμπέλας: «Οι εταιρείες καλούνται να διαχειριστούν τις αλλαγές που επιτάσσει η υγιεινή διατροφή»

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στο Athenaeum InterContinental Athens, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Healthy Diet Awards 2020 που διοργανώθηκε από την Boussias Communications. Για 1η χρονιά επιβραβεύτηκε η αριστεία και η καινοτομία, στα προϊόντα των εταιρειών που προάγουν την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, σε μία λαμπερή εκδήλωση αφιερωμένη στους νικητές της φετινής διαδικασίας.

Περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Υπουργείων, Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες Υγείας και Διατροφής, Healthy Food Influencers, Food Bloggers καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία σε τρόφιμα, ποτά και συμπληρώματα, τα οποία μπορούν να ενταχθούν σε ένα ισορροπημένο μοντέλο διατροφής. 

Η Τελετή Απονομής ξεκίνησε με την παράδοση του Τιμητικού Βραβείου, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου, η οποία ξεχωρίζει για τα βιολογικά βραβευμένα προϊόντα της ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονές καινοτόμες διαδικασίες. Το τιμητικό βραβείο παρέλαβε ο εκπρόσωπος Βατοπεδίου, Μανώλης Βαρσαμίδης. 

Συνολικά, διακρίθηκαν 47 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε προϊόντα υγιεινής διατροφής. 

Πιο συγκεκριμένα, Χρυσό Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Arla Foods Hellas, Barilla Hellas, Chrysallis Proderma, Hippocrates Farm, Innovis Pharma, Nestle Hellas, O-Biotique, Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, Βιομηχανία Ζυμαρικών “Ήλιος”, Γαλακτοκομικά Μανδρέκας, Παστελια Jannis, Δέλτα Τρόφιμα, Όλυμπος – Ελληνικά Γαλακτοκομεία, Όμιλος Ανδρομέδα, Melissa Κίκιζας και Χρυσά Αυγά. Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέστησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητά που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Arla Foods Hellas, Barilla Hellas, Hippocrates Farm, Innovis Pharma, Nestle Hellas και Όλυμπος – Ελληνικά Γαλακτοκομεία. Τέλος η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των δύο Grand Awards, όπου τα «BARILLA Legumes» αναδείχθηκαν Healthy Food & Beverage Brand of the year και η «BARILLA» αναδείχθηκε Healthy Food & Beverage Company of the year. 

Χαιρετισμό στη διοργάνωση απηύθυνε η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co Founder Wellness Project, στην εταιρεία Boussias Communications, η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της δημιουργίας των συγκεκριμένων βραβείων η οποία προήλθε μέσα από την παγκόσμια αύξηση της αγορά της υγείας και της ευεξίας, ενώ όπως χαρακτηριστικά σχολίασε: «Τα συγκεκριμένα βραβεία της καινοτομίας έχουν στόχο να στηρίξουν και να αναδείξουν την βιομηχανία της υγιεινής διατροφής. Τα βραβεία αυτά αποτελούν τον πρώτο κύκλο από μια σειρά βραβείων που έχουν σχεδιαστεί και αντιπροσωπεύουν τον χώρο της ολιστικής ευεξίας και της ποιότητας της ζωής. Πρόκειται για μια νέα ελκυστική προσέγγιση μιας αγοράς η οποία μεγαλώνει με ραγδαίους ρυθμούς».

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αντώνης Ζαμπέλας, καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Διατροφής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έστειλε το δικό του μήνυμα στους νικητές της βραδιάς και αναφέρθηκε στις καινοτόμες πρακτικές που υπήρχαν σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων ξεχωριστά, με τον ρόλο της Κριτικής Επιτροπής να είναι εξαιρετικά δύσκολος. «Ο ρόλος της κριτικής επιτροπής ήταν ιδιαίτερα δύσκολος γιατί υπήρχαν πολλές υποψηφιότητες και όλες είχαν εξαιρετικά καινοτόμα στοιχεία να επιδείξουν». Παράλληλα, o ίδιος έκανε λόγο για τις νέες προκλήσεις που αναδύονται στον χώρο της υγιεινής διατροφής και τον ρόλο των εταιρειών τροφίμων, ποτών και συμπληρωμάτων που έχουν αναλάβει. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο ρόλος των εταιρειών τροφίμων, ποτών και συμπληρωμάτων διατροφής είναι καθοριστικός καθώς καλούνται να διαχειριστούν τις αλλαγές που επιτάσσει η υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητα του ανθρώπου».  

Επίσης, χαιρετισμό στη διοργάνωση απηύθυνε η Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια του ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), η οποία και αναφέρθηκε στον ρόλο και στην κατάρτιση που έχει η ελληνική βιομηχανία τροφίμων έτσι ώστε να παράγει ολοένα και πιο καινοτόμα και υγιεινά προϊόντα.  
 
Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Κατερίνα Παπακωστοπούλου και τα βραβεία απένειμαν στους νικητές της βραδιάς τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής καθώς και o Γιάννης Λεκάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας και ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος.  

Οι παρευρισκόμενοι στην τελετή απονομής των Healthy Diet Awards είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά καινοτόμα υγιεινά προϊόντα από τις εταιρείες: Barilla Hellas, The Greek Olive Estate, Βιομηχανία Ζυμαρικών “Ήλιος”, Δέλτα Τρόφιμα, Κοτόπουλα Αγγελάκης, “Λουξ” Μαρλαφέκας, Παστελια Jannis και Φάρμα Χαρτάκη. 

Τα βραβεία διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου και με την χορηγική υποστήριξη οίνου στην τελετή απονομής είχε η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου. 

Χορηγοί επικοινωνίας των Healthy Diet Awards 2020 ήταν οι: enallaktikidrasi.com, Holistic Life, iefimerida, kourdistoportocali.com, naturanrg.gr, onmed.gr, People magazine, peoplegreece.com και Sfera 102,2. 

Αναλυτικά, τις εταιρείες που βραβεύθηκαν, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την τελετή απονομής, θα βρείτε στο www.healthydietawards.gr.     

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ