Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σχεδίασε το Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Πλήρη ανακύκλωση όλων των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών εφαρμόζει πλέον το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία, «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και τον εθνικό φορέα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ». 

Η τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης ξεκίνησε από το κτήριο του Υπουργείου  στην πλατεία Κάνιγγος, όπου ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Στο Υπουργείο μας, με σεβασμό στο περιβάλλον, στηρίζουμε την ανακύκλωση, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για το μέλλον μας με πολλαπλά οφέλη. Τοποθετώντας τους κάδους ανακύκλωσης σε όλο το Υπουργείο καλλιεργούμε μια κουλτούρα που προάγει την πράσινη ανάπτυξη και δίνει στην ανακύκλωση τη θέση που της αξίζει στην καθημερινότητά μας».

Για κάθε συσκευασία που ανακυκλώνεται, το ανταποδοτικό αντίτιμο ανέρχεται σε 3 λεπτά του ευρώ προς συνεργαζόμενη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), η οποία αναλαμβάνει την καθημερινή συλλογή, μεταφορά και ανακύκλωση των υλικών.

Επιπλέον 3 λεπτά του ευρώ για κάθε συσκευασία που θα συλλεχθεί από την προσπάθεια όλων των εργαζομένων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρόκειται να ενισχύσουν το Φιλανθρωπικό Σωματείο Προστασίας Παιδιού «Άγιος Πολύκαρπος».

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ προέβη στη μελέτη και οργάνωση του Προγράμματος, εθελοντικά και όλη η δαπάνη (κόστος διακίνησης, τοποθέτησης κάδων και περισυλλογής κ.λπ.) βαραίνει την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η  «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»  είναι αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ξεκίνησε  το  2010  ως  πρωτοβουλία  των  θεσμικών  φορέων  του  κλάδου  της  επικοινωνίας, με  άξονες  δράσης  τον  Πολιτισμό,  τον Αθλητισμό, τον  Τουρισμό, το  Περιβάλλον  και  τον  Εθελοντισμό. Η  πρωτοβουλία  αυτή  ουσιαστικά  εκφράζει  την  αποφασιστικότητα  του ιδιωτικού  τομέα  να  προσφέρει  αφιλοκερδώς  τις υπηρεσίες  του  στην  ελληνική  πολιτεία, έτσι  ώστε η  χώρα  να  τύχει  της  μεγαλύτερης  δυνατής  συνδρομής  από  τους  πλέον  εύρωστους  και  υγιείς  κλάδους  της  ελληνικής  αγοράς. Επισημαίνεται ότι οι δράσεις υλοποιούνται χωρίς την παραμικρή οικονομική ενίσχυση από το κράτος. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο www.symmaxiagiatinellada.gr

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ”, είναι ένας Φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εξυπηρετεί αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με αποστολή του την οργάνωση και την προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών σε όλη τη χώρα. Τηρώντας απολύτως τα αυστηρά πρότυπα που υπαγορεύει η κοινοτική και εθνική νομοθεσία, η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ είναι ήδη εναρμονισμένη στην απαίτηση του Νόμου 4042/2012, αλλά και της Κοινοτικής Οδηγίας 2008/98/ΕΚ, για χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας τουλάχιστον σε 4 χωριστά ρεύματα (χαρτί, μέταλλο, πλαστικό και γυαλί), που οφείλουν να τηρήσουν απαρεγκλίτως όλοι οι φορείς ανακύκλωσης από 1ης Ιανουαρίου 2015.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ