Παιδικά Χωριά SOS: Η Ελληνική Πρωτοβουλία και η Nia Vardalos υποστηρίζουν τον Εθνικό Μήνα Υιοθεσίας

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) σε συνεργασία με την ομογενή ηθοποιό κα. Nia Vardalos υποστηρίζει το πρόγραμμα φροντίδας βρεφών των Παιδικών Χωριών SOS αυτό το Νοέμβριο, που αποτελεί τον εθνικό μήνα υιοθεσίας. 
Τον Φεβρουάριο του 2017, τα Παιδικά Χωριά SOS ξεκίνησαν το πρόγραμμα φροντίδας βρεφών, το οποίο σχεδιάστηκε έχοντας διπλό στόχο. Αφενός τα βρέφη να μην μένουν εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία και αφετέρου να τους προσφέρεται εξειδικευμένη ολιστική φροντίδα. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος επιχειρείται και η όσο το δυνατόν συντομότερη οικογενειακή αποκατάσταση των βρεφών σε ένα φιλόξενο και σταθερό οικογενειακό περιβάλλον με προτεραιότητα την επιστροφής τους στις βιολογικές τους οικογένειες. 
Όταν αυτό δεν καθίσταται εφικτό, γίνεται προσπάθεια είτε μέσω ανάδοχης οικογένειας, είτε μέσω υιοθεσίας. Πριν τη δημιουργία του συγκεκριμένου προγράμματος, τα νεογέννητα μωρά που εγκαταλείπονταν σε δημόσια νοσοκομεία (30 μωρά το χρόνο κατά μέσο όρο) παρέμεναν χωρίς φροντίδα από 6 – 12 μήνες. Ειδικότερα, φυλάσσονταν σε θαλάμους που όχι μόνο ήταν ανεπαρκείς αλλά και επικίνδυνοι για την υγεία τους, καθώς βρίσκονταν κοντά σε άρρωστα μεγαλύτερα παιδιά. 
Επιπλέον, δεν λάμβαναν καμία φροντίδα, ούτε εκθέτονταν σε φυσικό φως με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην υγεία τους. 
Εδώ μπορείτε και εσείς να συνεισφέρετε στο πρόγραμμα υποστήριξης βρεφών των Παιδικών Χωριών SOS.
Πηγή: businessnews.gr
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ