Κωτσόβολος: Άνοδος 8% στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία (interim) που ανακοίνωσε σήμερα ο μητρικός όμιλος Dixons Carphone για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2019-2020 (ολοκληρώθηκε στις 26 Οκτωβρίου), στην Ελλάδα καταγράφηκε κύκλος εργασιών ύψους 227 εκατ. στερλινών (269 εκατ. ευρώ), που αντιστοιχεί σε like for like άνοδο της τάξεως του 8%, σε σχέση με τα 212 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου για τη χρήση 2018/2019.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Dixons Carphone, η Κωτσόβολος συνέχισε να καταγράφει ισχυρές επιδόσεις στην ελληνική αγορά, καθώς πέρα από την άνοδο 8% στις like for like πωλήσεις, κατόρθωσε και αύξηση μεριδίου σε όλες τις κατηγορίες. Ακόμη, στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι online πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18% στη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά επισημαίνεται πως ακόμη αποτελούν μικρό κομμάτι του συνολικού τζίρου.

Τα EΒΙΤ για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης υπολογίζονται στα 7 εκατ. στερλίνες (8,3 εκατ. ευρώ), με την Dixons Carphone να επισημαίνει πως τα κέρδη αντικατοπτρίζουν την ισχυρή πορεία των πωλήσεων σε συνδυασμό με τις συνεχείς επενδύσεις για μελλοντική άνοδο, που έχουν οδηγήσει σε σταθερά περιθώρια (margins).
 
Πηγή εικόνας: Pixabay.com/Tumisu

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ