Εγώ παίζω. Εσύ παίζεις…Παίζουμε; Παιχνίδια, εκπλήξεις και χαρά προσφέρει και φέτος το Pierce με το χριστουγεννιάτικο bazaar του

Παιχνιδιάρικα θα κυλήσει φέτος η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στο καθιερωμένο Christmas Bazaar την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου. Να είμαστε όλοι εκεί για να στηρίξουμε την πρωτοβουλία των μαθητών του, που στόχο έχει να ενισχύσει το Ταμείο Υποτροφιών του Σχολείου αλλά και το Κοινωνικό Μαγειρείο της Αγίας Παρασκευής! 

Όπως κάθε χρόνο, παραμονές Χριστουγέννων, οι μαθητές του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος ετοιμάζουν με περίσσια αγάπη και μεράκι τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στις εγκαταστάσεις του σχολείου. 

Μικροί και μεγάλοι θα δώσουν το παρών σε μια γιορτή με μοναδικά χριστουγεννιάτικα καλλιτεχνικά δρώμενα, κυνήγι θησαυρού και ένα χριστουγεννιάτικο χωριό γεμάτο παιχνίδια, μοναδικά χειροποίητα δώρα και στολίδια, λαχταριστές λιχουδιές και πολλές πολλές εκπλήξεις.  

Το φετινό θέμα της χριστουγεννιάτικης γιορτής είναι «Παίζουμε;» και μας μαθαίνει τη χαρά και την πολύτιμη παιδαγωγική αξία του παιχνιδιού. Έτσι, από τις 17:00 έως 23:00, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μοναδική θεατρική παράσταση γεμάτη τραγούδια, ποιήματα, χορό, αλλά και πολλές εκπλήξεις που θα λάβουν χώρα σε κάθε γωνιά του χριστουγεννιάτικου χωριού! 

Ελάτε να ανταλλάξουμε ευχές με ένα ποτήρι ζεστό κρασί, ελάτε να απολαύσουμε παραδοσιακές συνταγές και γλυκίσματα από την Ελλάδα, αλλά και από την Αμερική, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία, χώρες των οποίων η γλώσσα διδάσκεται στο Pierce! Ελάτε να ευχηθούμε «Καλές Γιορτές» και να παίξουμε το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού… Ελάτε να δώσουμε την αγάπη μας σε παιδιά που την έχουν ανάγκη, με τα παιχνίδια που θα συγκεντρώσουμε γι’ αυτά!

Μουσική και τραγούδια από την ορχήστρα και την χορωδία του Pierce θα πάρουν τη σκυτάλη για να ψυχαγωγήσουν τους παρευρισκόμενους, ενώ στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Pierce η «Μπίλια» του Α. Μυλωνά μάς προσκαλεί να ζήσουμε τη μαγεία των παιχνιδιών. 

Στόχος της γιορτής είναι να νιώσουμε όμορφα και να πάρουμε κάτι από τη θαλπωρή και την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Όσοι λοιπόν βρεθούμε στο Pierce τη βραδιά της γιορτής, ας φέρουμε ένα τουλάχιστον παιχνίδι, καινούργιο ή χρησιμοποιημένο (καθαρό, γερό και σε λειτουργία), το οποίο θα παραδώσουμε στην είσοδο του χριστουγεννιάτικου χωριού.

Η συμβολή όλων μας μετράει! Γι’ αυτό, ας μην ξεχνάμε ότι μέρος των εσόδων της γιορτής θα διατεθεί στο ταμείο Υποτροφιών του Σχολείου αλλά και στο Kοινωνικό Μαγειρείο Αγίας Παρασκευής. Έτσι, βοηθάμε όλο και περισσότερα παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση σε σημαντικές εκπαιδευτικές ευκαιρίες, μέσω υποτροφιών και οικονομικής ενίσχυσης, ενώ συγχρόνως προσφέρουμε ανακούφιση σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες. 

Ας προσφέρουμε λοιπόν και φέτος σε αυτούς που έχουν ανάγκη, υπηρετώντας και τιμώντας τη φιλοσοφία του σχολείου που συνοψίζεται στο ρητό «Να μην υπηρετείσαι, αλλά να υπηρετείς» (Non ministrari sed ministrare). Η μουσική θα υπογραμμίζει τις στιγμές, κι αν δεν χιονίσει, στην καρδιά μας η αγνότητα του απάτητου χιονιού θα ψιθυρίζει: «Παίζουμε; Παίζω μουσική, παίζω θέατρο, παίζω καθημερινά!». 

Να είμαστε όλοι εκεί!

H εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε εδώ

Σχετικά με το Pierce
Το Pierce είναι το Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο ξεκίνησε την εκπαιδευτική του πορεία το 1875 στη Σμύρνη ως σχολείο θηλέων. Από τότε έως και σήμερα, το Pierce προσφέρει με συνέπεια και ευθύνη ολοκληρωμένη εκπαίδευση με αποστολή να προετοιμάσει κατάλληλα τους μαθητές του ώστε να εξελιχθούν ως ευαισθητοποιημένοι και δημιουργικοί πολίτες του κόσμου. 

Σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 144 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ του Pierce, το Deree –που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα– και το Alba Graduate Business School. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής στήριξης.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ