Βραβείο Βιώσιμης Ανάπτυξης σε μαθήτρια του Pierce από τη Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ.

Η Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου Eurobank, αποφάσισε να θεσπίσει βραβείο για τους μαθητές που θα διακριθούν σε μαθητικούς διαγωνισμούς έκθεσης με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ανταποκρίθηκε αμέσως και προκήρυξε διαγωνισμό γραπτού δοκιμίου για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου. Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η μαθήτρια του γ3 Γυμνασίου Ελένη Λάμπρου.

Η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Eurobank Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. έχει προσυπογράψει το διεθνές σύμφωνο PRI (Principles of Responsible Investment) και έχει υιοθετήσει την επενδυτική φιλοσοφία ESG (Environmental – Social – Corporate Governance). Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του CSR Hellas (Corporate Social Responsibility) και έχει στόχο τη διάδοση της βιώσιμης ανάπτυξης στο ευρύ κοινό στην Ελλάδα και, εν προκειμένω, στους μαθητές. Η άμεση ανταπόκριση του Pierce στην παραπάνω πρωτοβουλία συνδέεται και με τις διαρκείς προσπάθειες του Κέντρου Αριστείας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Center of Excellence for Sustainability) του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος να ευαισθητοποιήσει όλη την κοινότητα του Κολλεγίου σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας.

Το έπαθλο της Έλενας είναι η συμμετοχή της σε εντατικό καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας δύο εβδομάδων, που διοργανώνεται από την Oxford Royal Academy, με τίτλο «Climate and Sustainability». Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα παρακολουθήσει πρωινά μαθήματα (Environmental Science και Climate and Sustainability) ενώ θα έχει και την ευκαιρία να λάβει μέρος σε απογευματινό εργαστήριο, με θέμα Leadership and Team-Building.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Pierce και συμμετείχαν 46 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου. Το θέμα ήταν: «Το περιοδικό του Σχολείου μας έχει αφιέρωμα στα ζητήματα του περιβάλλοντος. Να γράψετε ένα άρθρο, στο οποίο να εξηγείτε γιατί η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι πλέον αναγκαιότητα για όλους και να παρουσιάσετε συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις αλλά και οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή».

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, τα γραπτά δοκίμια αξιολογήθηκαν από επιτροπή Φιλολόγων του Κολλεγίου, η οποία προέκρινε πέντε δοκίμια. Στη συνέχεια, οι 5 εκθέσεις αξιολογήθηκαν από ειδική επιτροπή, αποτελούμενη από ανθρώπους των γραμμάτων και φορέων που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, καθώς και εκπρόσωπο του Ομίλου Eurobank, ώστε να επιλεγεί ο νικητής. Τα μέλη της Επιτροπής ήταν:
  • Γιάννης Λιγνάδης (Συγγραφέας, Φιλόλογος),
  • Θεοφάνης Μυλωνάς (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ),
  • Πάκης Παπαδημητρίου (Διευθυντής Εταιρικής Ποιότητας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Αντιπρόεδρος του CSR Hellas) και
  • Μιχάλης Σπανός (Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain).

Σύντομα, θα διοργανωθεί στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος εκδήλωση βράβευσης της νικήτριας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ομίλου Eurobank.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ