Η Eurobank λανσάρει την online υπηρεσία Account Aggregation

Η Eurobank κάνει ένα καθοριστικό βήμα Open Banking και προσφέρει τη νέα, online υπηρεσία «Account Aggregation», ώστε οι ιδιώτες χρήστες του e-Banking της Τράπεζας να έχουν στην οθόνη του υπολογιστή τους, τη συνολική εικόνα των υπολοίπων σε καταθετικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες που διατηρούν σε οποιαδήποτε συστημική τράπεζα. 

Με την κίνηση αυτή, η Eurobank προσφέρει στην ελληνική αγορά νέες εφαρμογές, συμβατές με τις προδιαγραφές της σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας Πληρωμών «Payment Services Directive – PSD2», για καινοτόμες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες με αυξημένο επίπεδο ασφάλειας για τους καταναλωτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και αναπτύσσει οικοσυστήματα με άλλους παρόχους (FinTech) για να εξασφαλίσει σύγχρονες υπηρεσίες για τους πελάτες της. 

Με την υπηρεσία Account Aggregation, η Eurobank αξιοποιεί τη finker – one app, all banks, πλατφόρμα διασύνδεσης τραπεζικών συστημάτων και παροχής υπηρεσιών Open Banking της εταιρείας ITBS (IT & Business Systems) και αναπτύσσει τη συνεργασία της με μια νέα ελληνική FinTech εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα ακολουθήσουν, σύντομα, επιπλέον δυνατότητες για τους πελάτες της Eurobank, σε περιβάλλον e-Banking και m-Banking.

Πηγή: Daily Fax

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ