To purpose driven strategy, το θέμα του 4ου Breakfast Session του ΣΔΕ

Με θέμα «Latest trends and developments for a purpose-driven strategy» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου το 4ο Breakfast Session του ΣΔΕ με καλεσμένο keynote speaker  τον κ. Μιχάλη Σπανό, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Global Sustain Group.

Ο κ. Σπανός παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις σε σημαντικά θέματα εταιρικής υπευθυνότητας, βιώσιμης ανάπτυξης και υπεύθυνων επενδύσεων. Μίλησε διεξοδικά για τη σημαντικότητα του σκοπού (purpose) μιας εταιρίας στη διαμόρφωση στρατηγικής και προσέλκυσης επενδυτών, καθώς και για τη δυνατότητα σύνδεσης της διαδικασίας ανάλυσης ουσιαστικών θεμάτων (materiality analysis) με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. 

Παρουσιάστηκε επίσης το Πλαίσιο Βιώσιμης Χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EU Sustainable Finance Framework), που αναμένεται να αλλάξει δραστικά τον τρόπο χρηματοδότησης των επιχειρήσεων τόσο από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όσο και από επενδυτικά κεφάλαια τα οποία πλέον θα πρέπει να ενσωματώνουν στις επενδυτικές τους αποφάσεις κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG = Environmental, Social & Governance).

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να συζητήσουν βέλτιστες πρακτικές αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια προσαρμογής τους στις νέες εξελίξεις και στις ευκαιρίες που διαμορφώνονται.

Ήταν ένα ακόμα πρωινό γεμάτο ενημέρωση, έμπνευση και networking.

H κ. Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ, δήλωσε: «Το 4ο αυτό Breakfast Session έχει για εμάς έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης 8ης διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΣΔΕ και σχεδιάστηκε ώστε να προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι στις γνώσεις των στελεχών που είναι αρμόδια για θέματα εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης. Επιστρέψαμε, κι εμείς, από την πλευρά μας, κάτι στις εταιρίες και στους ανθρώπους που υποστήριξαν χορηγικά τα Αριστεία. Τα Breakfast Sessions ΣΔΕ έχουν πλέον καθιερωθεί και αποτελούν ζωντανό πόλο ανταλλαγής γνώσεων, απόψεων και πεδίο γόνιμων συζητήσεων.»

Τα Breakfast Sessions είναι μία πρωτοβουλία που ανέλαβε o ΣΔΕ το 2018, κατά τα πρότυπα των Digital Sessions. Παρακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο τις παγκόσμιες εξελίξεις, στόχος μας είναι να αναδεικνύουμε κάθε φορά σημαντικά θέματα για τους διαφημιζόμενους και να συμβάλλουμε ώστε η επικοινωνία στη χώρα μας να κάνει σταθερά βήματα μπροστά. Οι πρωινές αυτές συναντήσεις εργασίας πραγματοποιούνται σε χαλαρό κλίμα, με πολύ σημαντικούς Έλληνες και ξένους ομιλητές και δίνουν την ευκαιρία για ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων. Η συμμετοχή γίνεται αποκλειστικά κατόπιν πρόσκλησης, καθώς απευθύνονται σε περιορισμένο κάθε φορά αριθμό διαφημιζομένων.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ