Global Sustain: To purpose driven strategy στο 4ο Breakfast Session του ΣΔΕ

Με θέμα «Latest trends and developments for a purpose-driven strategy» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου το 4ο Breakfast Session του ΣΔΕ με κεντρικό ομιλητή τον κ. Μιχάλη Σπανό, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Global Sustain Group.

Ο κ. Σπανός παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα εταιρικής υπευθυνότητας, βιώσιμης ανάπτυξης και υπεύθυνων επενδύσεων. Μίλησε διεξοδικά για τη σημαντικότητα του σκοπού (purpose) μιας εταιρίας στη διαμόρφωση στρατηγικής και προσέλκυσης επενδυτών, καθώς και για τη δυνατότητα σύνδεσης της διαδικασίας ανάλυσης ουσιαστικών θεμάτων (materiality analysis) με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Επίσης, παρουσιάστηκε το Πλαίσιο Βιώσιμης Χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EU Sustainable Finance Framework), το οποίο αναμένεται να αλλάξει δραστικά τον τρόπο χρηματοδότησης των επιχειρήσεων τόσο από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όσο και από επενδυτικά κεφάλαια, καθώς στις επενδυτικές αποφάσεις πρέπει πλέον να ενσωματώνονται κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG = Environmental, Social & Governance).

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να συζητήσουν βέλτιστες πρακτικές αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια προσαρμογής τους στις νέες εξελίξεις και στις ευκαιρίες που διαμορφώνονται.

Ήταν ένα ακόμα πρωινό γεμάτο ενημέρωση, έμπνευση και networking.

Ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain, δήλωσε σχετικά: «H διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση των στελεχών για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς οι νέες προκλήσεις δημιουργούν την ανάγκη για συνεχή πληροφόρηση και ουσιαστικό διάλογο. Η Global Sustain στηρίζει τη δυναμική τέτοιων πρωτοβουλιών, προσφέροντας τη γνώση και την εμπειρία της.»

H κ. Νερίνα Κομιώτη, Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ, δήλωσε: «Το 4ο αυτό Breakfast Session έχει για εμάς έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης 8ης διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΣΔΕ και σχεδιάστηκε ώστε να προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι στις γνώσεις των στελεχών που είναι αρμόδια για θέματα εταιρικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης. Επιστρέψαμε, κι εμείς, από την πλευρά μας, κάτι στις εταιρίες και στους ανθρώπους που υποστήριξαν χορηγικά τα Αριστεία. Τα Breakfast Sessions ΣΔΕ έχουν πλέον καθιερωθεί και αποτελούν ζωντανό πόλο ανταλλαγής γνώσεων, απόψεων και πεδίο γόνιμων συζητήσεων.»

Τα Breakfast Sessions είναι μία πρωτοβουλία που ανέλαβε o ΣΔΕ το 2018, κατά τα πρότυπα των Digital Sessions. Παρακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο τις παγκόσμιες εξελίξεις, στόχος είναι να αναδεικνύονται κάθε φορά σημαντικά θέματα για τους διαφημιζόμενους Οι πρωινές αυτές συναντήσεις εργασίας πραγματοποιούνται σε χαλαρό κλίμα, με πολύ σημαντικούς Έλληνες και ξένους ομιλητές και δίνουν την ευκαιρία για ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων. Η συμμετοχή γίνεται αποκλειστικά κατόπιν πρόσκλησης, καθώς απευθύνονται σε περιορισμένο κάθε φορά αριθμό διαφημιζομένων.

Global Sustain Group
To Global Sustain Group, με γραφεία σε Αθήνα, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Λευκωσία, Λονδίνο και Νέα Υόρκη, προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες σε θέματα που σχετίζονται με την αειφορία. Αποστολή είναι η δημιουργία γνώσης, η έμπνευση και η υποστήριξη εταιριών και οργανισμών στην αειφορία, μέσα από τη συμβουλευτική, την επικοινωνία, τη δικτύωση και την εκπαίδευση, με επίκεντρο το τρίπτυχο άνθρωπος – περιβάλλον – οικονομική ωφέλεια. Στα μέλη του περιλαμβάνονται εταιρίες, μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, δημόσιοι φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επαγγελματικά σωματεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι συμβουλευτικές και on-line υπηρεσίες, το ηλεκτρονικό newsletter, η διοργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων, η ενότητα Members-to-Members, το Sustainability Forum συμβάλλουν στη δυναμικότερη προβολή του αειφόρου έργου των μελών, χτίζοντας γέφυρες μεταξύ αυτών, της αγοράς και της κοινωνίας μέσα στην οποία λειτουργούν. Το Global Sustain Group συνεργάζεται, συμμετέχει και είναι μέλος διεθνών οργανισμών όπως UN Global Compact, UN Principles for Responsible Investment (PRI), Global Reporting Initiative (GRI), Academy for Business in Society (ABIS), Social Value International, Institute of Directors (IOD), EFQM, CEO Clubs, Capitals Circle Group, TCFD, κ.ά. www.globalsustaingroup.com www.globalsustain.org.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ