Boussias Communications: Ολοκληρώθηκαν τα Printing Awards 2020

Παρουσία περισσοτέρων από 170 ατόμων, των κυριότερων εκπροσώπων του κλάδου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στο Gazarte η παρθενική τελετή απονομής των Printing Awards. Μάλιστα, όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν από κοντά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα έργα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό και να γιορτάσουν τη βράβευση μαζί με τους δημιουργούς τους.

Την βραδιά άνοιξε εκ μέρους της διοργανώτριας εταιρείας, Boussias Communications, ο παραγωγός των βραβείων, κ. Βασίλης Καφίρης, ο οποίος ανέφερε ότι «ο νεοσύστατος θεσμός των Printing Awards εξυπηρετεί έναν διπλό σκοπό. Πρώτον, ως βάθρο για την ανάδειξη των πιο φρέσκων, καινοτόμων και επιτυχημένων έργων που συντελούνται στους κόλπους ενός εκ των πλέον δημιουργικών κλάδων και δεύτερον, ως αφορμή αναστοχασμού και αξιολόγησης του έργου της κάθε επιχείρησης σε σχέση με το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον.»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων και αντιπρόεδρος της HELGRAMED, καθηγητής γραφικών τεχνών κ. Αναστάσιος Πολίτης, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα βραβεία αποτελούν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός σημείου αναφοράς, όπου όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου θα μπορούν, υποβάλλοντας τα έργα τους, να συμβάλουν στην αποτύπωση της δυναμικής και της ποιότητας της ελληνικής τυπογραφίας», ενώ επίσης δήλωσε πως «έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, οι γραφικές τέχνες θα συνεχίσουν, παρά τις αντιξοότητες, την σύγχρονη πορεία τους με σύγχρονα επιχειρηματικά μοντέλα, καινοτομικές τεχνολογίες και εφαρμογές προηγμένων συστημάτων στην παραγωγή των εκτυπώσεων.»

Η βραδιά συνεχίστηκε με την τιμητική βράβευση τεσσάρων ανθρώπων με τεράστια προσφορά στον κλάδο, οι οποίοι διακρίνονται για την ιδιαίτερα επιτυχημένη σταδιοδρομία τους ως επιχειρηματίες, αλλά κυρίως για την ενεργό και πολύτιμη συμμετοχή τους επί δεκαετίες στα κοινά του κλάδου, από ιδιαίτερα σημαντικές θέσεις. Επίσης βραβεύονται για την πολυετή συνεπή και ιδιαίτερα σημαντική προσφορά τους στην ελληνική βιομηχανία των εκτυπώσεων, των γραφικών τεχνών και της τυπογραφίας, όσο και διεθνώς.

Τα τιμητικά βραβεία των Printing Awards 2020 απονεμήθηκαν στους κυρίους:
  • Ευθύμιο Ματσούκη για την καθοριστική συμβολή του στην ανάπτυξη του κλάδου των εκτυπώσεων και ιδιαίτερα με την οικογενειακή εκτυπωτική επιχείρηση στον χώρο των εκτυπώσεων ασφαλείας, καθώς επίσης ως Μέλος, Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του ΣΛΕ – του Συνδέσμου Λιθογραφικών Επιχειρήσεων και στην Διεθνή Ομοσπονδία Intergraf ως Μέλος και Πρόεδρος του Τμήματος Εκτυπώσεων Ασφαλείας (Security Printing Sector). 
  • Μανώλη Μπακόπουλο για την συνεπή και πρωτοποριακή συνεισφορά του στην ανάπτυξη και κατασκευή συστημάτων εκτυπωτικών πλακών, και στην καινοτομική τεχνολογία στις πλάκες αλουμινίου, στις φωτοευαίσθητες πλάκες, την κατασκευή μηχανολογικού εξοπλισμού συστημάτων όφσετ, φλεξογραφίας, ετικετοποιίας και letterpress, μέσω των εταιρειών Grapha Hellas και Λιθομηχανική.
  • Αναστάσιο Πάλλα για την σημαντική παρουσία του στο επιχειρείν των γραφικών τεχνών με τη συμμετοχή του από το 1977 στην οικογενειακή επιχείρηση ΠΑΛΛΑΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ,   και μέσω της συμμετοχής του στα κοινά στον Σπουδαστικό Σύλλογο της Ανωτέρας Σχολής Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και στην Ένωση Ιδιοκτητών Τυπογραφείων και Επιχειρήσεων Γραφικών Τεχνών Αττικής. 
  • Γρηγόρη Κόκκορη για την συμβολή του στην ανάπτυξη καινοτομιών στην παραγωγική διαδικασία των γραφικών τεχνών και ιδιαίτερα στην πρωτοπορία της χρήσης τεχνολογίας σε εφαρμογές της ηλεκτρονικής προεκτύπωσης μέ τις εταιρείες DOT Repro, DOT Imaging και DOT Communication και την συμμετοχή του στον Σύνδεσμο Χρωμολιθογράφων Αττικής, τον Σύνδεσμο Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος – ΣΕΜΕΕ και στην πρωτοβουλία «IKON 4» για την ανάπτυξη & προώθηση εξαιρετικών ελληνικών προϊόντων.

Επίσης, τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν σε εκπροσώπους της νέας γενιάς του κλάδου. Για την πρωτοποριακή εργασία τους σε έργα εκτύπωσης βραβεύονται οι φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας Κατερίνα Παγκράτη, Γιάννος Γερολυμάτος και Αγγελής Δημόπουλος για την αναπαραγωγή ασπρόμαυρου τονικού πρωτοτύπου με την μέθοδο της μεταξοτυπίας με ειδικές εφαρμογές. Το έργο υλοποιήθηκε με 16 τονικούς διαχωρισμούς σε επιλεγμένες περιοχές και ένα τονικό διαχωρισμό με μελάνι ασφαλείας – ορατό με ακτινοβολία UV – για την πιστοποίηση της γνησιότητας του ανάτυπου. Το ίδιο πρωτότυπο τυπώθηκε επίσης με ισορροπημένη τετραχρωμία στην περιοχή των ουδετέρων γκρι, για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Βραβείο απονεμήθηκε επίσης στην φοιτήτρια Erasmus Andrea Luis Hernández από την Ισπανία για το έργο εκτύπωσης «Metamorphosis Printing Project». Το έργο αφορά στην εκτύπωση διχρωμίας με διαστάσεις 15 x 15 εκατοστά με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας και την οπτική σύνθεση των εκτυπώσεων με βηματοεπανάληψη για την δημιουργία νέας οπτικής σύνθεσης.

Στο διαγωνιστικό μέρος, χρυσά βραβεία απέσπασαν οι υποψηφιότητες των εταιρειών: PressiousArvanitidis, Μυτιληναίος Εκτυπώσεις, GEORGIADIS, ΤΣΙΜΗ, Dunapack Packaging Hellas, NonStop Printing, FORLABELS, ABC DESIGN COMMUNICATION, FELIX, Plastimak, Nikolaou Graphic Arts, Xerox Hellas, Ν. ΚΑΜΠΑΣ, WHALE GRAPHICS, La Petite Jumelle και SKAG. 

Ένεκα των υψηλών βαθμολογιών τους, πλατινένια βραβεία κέρδισαν οι υποψηφιότητες των εταιρειών ΤΣΙΜΗ και Ν. ΚΑΜΠΑΣ.

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την HELGRAMED και με την αιγίδα της INTERGRAF. Οι φορείς ΣΥΒΙΠΙΣ, ΣΕΜΕΕ, ΕΛΣΕΤ και FESPA HELLAS παρείχαν την υποστήριξή τους, ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν το ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, Η ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ και η GRAPHICA NEWS.

Ο πίνακας των νικητών και όλες οι πληροφορίες για τα βραβεία βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.printingawards.gr.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ