GEP: Η Υγεία & Ασφάλεια Εργασίας στην καρδιά της βιώσιμης ανάπτυξης

Είναι γεγονός ότι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη διαχείριση της Υγείας και της Ασφάλειας μπορεί να έχει σημαντικά και μακροπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα στο εργατικό δυναμικό των επιχειρήσεων, στην κερδοφορία τους, αλλά και γενικότερα στην οικονομία της χώρας. 

Τα παραδείγματα από επιτυχημένες επιχειρήσεις και οργανισμούς παγκοσμίως που ευθυγραμμίζουν τη στρατηγική της ανάπτυξής τους με τους τρεις θεμελιώδεις πυλώνες βιωσιμότητας, Άνθρωποι, Περιβάλλον, Κερδοφορία, είναι πολλά. Και αναφέρομαι στους πυλώνες βιωσιμότητας που είναι γνωστοί διεθνώς ως τα 3Ps της βιώσιμης ανάπτυξης, People, Planet, Profit. 

Και στη χώρα μας, όμως, είναι πολλές οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί, ανεξαρτήτως μεγέθους, που υιοθετούν τους τρεις πυλώνες βιωσιμότητας ως έναν τρόπο να αναδείξουν τις αξίες τους, να μετρήσουν τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματά τους και να αυξήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. 

Στο πλαίσιο αυτό, η ενσωμάτωση της Εργασιακής Υγείας & Ασφάλειας στο πλάνο και τις στρατηγικές βιωσιμότητας αποτελεί μια ευκαιρία για την καλύτερη προστασία, την ευεξία και, τελικά, την ευημερία των εργαζομένων, παράγοντες που οδηγούν στην επίτευξη ενός πραγματικά αειφόρου οργανισμού. 

Το νέο μας εγχείρημα, το περιοδικό Health & Safety Review, θα αποτελέσει έναν δίαυλο επικοινωνίας και αποτελεσματικού διαλόγου μεταξύ μας, με μοναδικό στόχο τη διάχυση της πληροφορίας, της γνώσης και της εμπειρίας όλων των ενδιαφερόμενων μερών ως προς τις βέλτιστες πρακτικές, τις ενδεδειγμένες λύσεις, τους τρόπους που μας κάνουν όχι μόνο να επιβιώνουμε, αλλά και να προοδεύουμε και, τελικά, να ευημερούμε. 

Με τη σιγουριά ότι θα το αγκαλιάσετε, ώστε να γίνει εργαλείο γνώσης για όλους.

To editorial του κ. Λαμπρινού φιλοξενήθηκε στο νέο, πρωτοπόρο και καινοτόμο ενημερωτικό έντυπο της GEP, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας στην Ελλάδα, ξεκίνησε την κυκλοφορία του με στόχο να προσφέρει έγκυρη, ποιοτική και χρηστική ενημέρωση, μέσα από τις σελίδες του.

Το Health & Safety Review by GEP, είναι το νέο τριμηνιαίο ενημερωτικό έντυπο της GEP, ένα εγχείρημα που αναμένεται να αποτελέσει το πιο χρήσιμο εργαλείο γνώσης για όλους.


Το περιοδικό συνιστά τον πιο επίκαιρο και αποτελεσματικό δίαυλο επικοινωνίας, καθώς μέσω της σωστής και έγκυρης διάχυσης της πληροφορίας, που σπανίζει στις μέρες μας, θα δοθούν οι πιο ενδεδειγμένες λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν την αγορά.


Το τριμηνιαίο ενημερωτικό τεύχος Health & Safety Review του Ομίλου GEP επιμελείται η Theasis Expo IKE (info@theassisexpo.gr).


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ