ΜΚΟ της χρονιάς η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ στο θεσμό Hellenic Responsible Business Awards

Το βραβείο της «ΜΚΟ της Χρονιάς» στην κατηγορία Περιβάλλον κατέκτησε η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ στο πλαίσιο του προγράμματος Fabric Republic στα Hellenic Responsible Business Awards, το θεσμό που ως κριτήριο επιλογής και αξιολόγησης αναδεικνύει το αποδεδειγμένα καινοτόμο έργο για τη βιώσιμη και την κοινωνική ανάπτυξη, καθώς και τη συνεχή δέσμευση και αποτελεσματικότητα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Ανάμεσα στα βραβεία που δόθηκαν σε οργανώσεις, προγράμματα και εταιρίες για την επένδυση πόρων που πραγματοποιούνται με στόχο ένα ισχυρό θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ βραβεύτηκε για την προσφορά της στην εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. 

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΙΑΣΙΣ ιδρύθηκε το 2005. Από το 2005 έως σήμερα στο επίκεντρο της Α.μ.Κ.Ε. ΙΑΣΙΣ βρίσκεται ο άνθρωπος. Βασικοί στόχοι του φορέα αποτελούν η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, η παροχή ψυχολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, η δημιουργία ίσων ευκαιριών και νέων προοπτικών για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η προαγωγή της ψυχικής υγείας, η παροχή ψυχιατρικής φροντίδας στην Κοινότητα με βάση τις αρχές της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, παροχή εξειδικευμένων ψυχιατρικών υπηρεσιών και ψυχοεκπαιδευτικών παρεμβάσεων στα πρότυπα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στο πλαίσιο της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ λειτουργεί το πρόγραμμα Fabric Republic. Το Fabric Republic είναι ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού, το οποίο εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα, στη βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη.

Αναλυτικότερα οι δράσεις σε αριθμούς για το 2019:
  • Υποστήριξε περισσότερα από 140.000 άτομα σε κατάσταση ανάγκης.
  • Συνεργάστηκε με περισσότερους από 560 φορείς, εταιρείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Περισσότερα από 180.000 άτομα ενημερώθηκαν, εκπαιδεύτηκαν και συμμετείχαν σε δράσεις του Οργανισμού.
  • 70 τόνοι καθαρού ρουχισμού προσφέρθηκαν σε άτομα ευπαθών κοινωνικά ομάδων.
  • 340.000 kg διοξείδιο του άνθρακα δεν εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα.
  • Προσφέρθηκαν 220.000 μερίδες φαγητού.
  • 130.000 διανυκτερεύσεις στις δομές μας.
  • Περισσότεροι από 300 εθελοντές  υποστήριξαν τη δράση.
  • 135 παρεμβάσεις σε σπίτια μέσω του προγράμματος Υπηρεσίες ολοκληρωμένης ψυχιατρικής κοινοτικής θεραπείας κατ’ οίκον.
  • 3 διακρίσεις ( Βραβείο ΜΚΟ της χρονιάς από τη Global Sustain, Βραβείο Silver CSR Event of the year σε συνεργασία με την Amuse Concept Events, Best Practice in Promoting Values by Lifelong Learning Platform, European Commission)

Ο Γενικός Διευθυντής, κος Νίκος Μπαλτάς, δήλωσε σχετικά: «Το περιβάλλον αποτελεί μια παγκόσμια προτεραιότητα. Η διάκριση αυτή ανήκει στους εθελοντές, τους υποστηρικτές, τα μέλη καθώς και όλη την ομάδα! Συνεχίζουμε αδιάκοπα να προσπαθούμε για ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις, για ένα βιώσιμο πλανήτη και μια κοινωνία ενεργή! Επίσης, θα θέλαμε να συγχαρούμε την KINITRO για τη διάκριση της στο πλαίσιο του προγράμματος Labyrinth of Senses καθώς και την Action Aid Hellas στο πλαίσιο του Κέντρου Ενδυνάμωσης, Επίκεντρο.»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.iasismed.eu

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ