Μαζί για το Παιδί: Ανακτήστε τον χαμένο χρόνο με τα παιδιά σας

Οι παρούσες συνθήκες σας δίνουν μια καλή ευκαιρία να αναπτύξετε και να ενισχύσετε την κοντινότητα μαζί τους

Δελτίο Τύπου

Ανακτήστε τον χαμένο χρόνο με τα παιδιά σας 

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε πολύ έντονα την ανησυχία σας, αναφορικά με το πώς θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε και να διαχειριστείτε ορθά τον ξαφνικό χρόνο που έχετε με τα παιδιά σας. Είναι μια καλή ευκαιρία να αναπτύξετε και να ενισχύσετε τη κοντινότητα μαζί τους.

Είναι μια ευκαιρία να τους αφιερώσετε αποκλειστικό χρόνο, να παίξετε, να ζωγραφίσετε, να μιλήσετε για τα συναισθήματά τους, να ακούσετε την άποψή τους για αυτό που συμβαίνει, να τα ρωτήσετε για τα ωραία πράγματα που έκαναν στο σχολείο και αυτή τη στιγμή τους λείπουν.

Να τα ρωτήσετε και να χορέψετε μαζί τους την αγαπημένη τους μουσική, να παίξετε μαζί το αγαπημένο τους παιχνίδι στο playstation, να μαγειρέψετε μαζί το αγαπημένο τους φαγητό, να ψάξετε μαζί σωστές και έγκυρες πηγές ενημέρωσης και πληροφόρησης στο διαδίκτυο, ώστε ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκεται το παιδί σας, να του μιλήσετε για τις απορίες που μπορεί να του έχουν δημιουργηθεί και αδυνατεί να δώσει απαντήσεις.

Από την επιστημονική ομάδα της Γραμμής 115 25 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» 

Σημείωση: Η συμβουλευτική  Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί συνεχίζει να δέχεται κανονικά κλήσεις γονέων,παιδιών, εφήβων και εκπαιδευτικών από τις 9:00-21:00, Δευτέρα  έως Παρασκευή.

Πηγή Εικόνας και Άρθρου: 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ