Τα Παιδικά Χωριά SOS συνεχίζουν να Μένουν Σπίτι με ασφάλεια και εξ αποστάσεως υπηρεσίες

Τα Παιδικά Χωριά SOS αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τη δύναμη της τεχνολογίας, συνεχίζουν να βρίσκονται δίπλα σε εκείνους που έχουν ανάγκη

Δελτίο Τύπου

Ακολουθώντας πιστά τα μέτρα του ΕΟΔΥ και της Κυβέρνησης, τα Παιδικά Χωριά SOS μένουν σπίτι, με γνώμονα την ασφάλεια. Με επίκεντρο τα παιδιά που προστατεύουν, τις οικογένειες που στηρίζουν, αλλά και εκείνες που χρειάζονται στήριξη λόγω των συνθηκών, τα Παιδικά Χωριά SOS αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό τη δύναμη της τεχνολογίας συνεχίζοντας να βρίσκονται δίπλα σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

Τι κάνουν τα Παιδικά Χωριά SOS για τα παιδιά που ζουν στις δομές και το προσωπικό τους

Τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης για τη δημόσια υγεία έτσι ώστε να είναι ασφαλή τόσο τα παιδιά όσο και το προσωπικό φροντίδας και το επιστημονικό προσωπικό στα ίδια τα Χωριά, τις Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS, τα Παιδικά Χωριά SOS μένουν μέσα, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες για την προσωπική υγιεινή και την καθαριότητα των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Με κύριο μέλημα τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών αλλά και όλων των συνεργατών τους, τα Παιδικά Χωριά SOS προχώρησαν στις παρακάτω ενέργειες:
  • Η παρουσία  του προσωπικού φροντίδας (Μητέρων, Θείων SOS, παιδαγωγών, επιστημονικού προσωπικού) έχει προσαρμοστεί έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις από και προς τις δομές της οργάνωσης.
  • Η είσοδος δεν επιτρέπεται  παρά μόνο για τις άκρως απαραίτητες ανάγκες τροφοδοσίας.
  • Τα παιδιά είναι κατάλληλα ενημερωμένα και προετοιμασμένα για τις πρωτόγνωρες συνθήκες που όλοι βιώνουμε και ακολουθούν ευλαβικά τους βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής.
  • Το προσωπικό φροντίδας και το επιστημονικό προσωπικό βρίσκεται αδιάλειπτα δίπλα στα παιδιά, ακούγοντας τους προβληματισμούς τους και φροντίζοντας να δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφάλειας. Φροντίζει τα παιδιά να περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και παράλληλα διασφαλίζει ότι διατηρούν επαφή με τα μαθήματά τους αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας.
  • Το επιστημονικό προσωπικό παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε όλους τους συνεργάτες της οργάνωσης που δοκιμάζονται καθημερινά στο πεδίο, φροντίζοντας τον άνθρωπο πίσω από τον επαγγελματικό του ρόλο, τον πιο πολύτιμο από όλους τους διαθέσιμους πόρους των Παιδικών Χωριών SOS.

Εξ αποστάσεως Υποστήριξη σε παιδιά και οικογένειες

Με κύριο γνώμονα την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης για τη δημόσια υγεία, τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και τα Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS δεν υποδέχονται παιδιά και γονείς αλλά συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αδιάλειπτα, από απόσταση, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, προκειμένου να διατηρήσουν την επαφή με τα παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζουν σε συστηματική βάση, αλλά και εκείνες που χρειάζονται στήριξη λόγω των συνθηκών, παρέχοντας εξ αποστάσεως υπηρεσίες. 

Με βασικό «όπλο» την τεχνολογία, ένα μεγάλο μέρος των υπηρεσιών πραγματοποιείται τηλεφωνικά, με Skype, Viber ή οτιδήποτε εξυπηρετεί καλύτερα τους επωφελούμενους.

Συνεδρίες συμβουλευτικής, λογοθεραπείας, ειδικής αγωγής συνεχίζουν να διεξάγονται κανονικά, όμως εξ αποστάσεως, καθώς και ομαδικές ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες μέσω Skype. Για κάθε νέα δράση τα Κέντρα θα ενημερώνουν το κοινό μέσω των σελίδων τους στο Facebook. Για την τηλεφωνική εξυπηρέτηση βρείτε εδώ τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Με την ευχή  αυτή η κοσμογονία να έχει ένα γρήγορο και αίσιο τέλος, τα Παιδικά Χωριά SOS δεσμεύονται να συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά στις ευπαθείς ομάδες για όσο χρονικό διάστημα και με όποιο τρόπο χρειαστεί.

Λίγα λόγια για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS
Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του SOS Children’s Villages International, που δραστηριοποιείται σε 136 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975, με σκοπό την προστασία παιδιών που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν τη φροντίδα των βιολογικών γονιών τους. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια, τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν τα εξής προγράμματα: • Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, το Πλαγιάρι στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και το Ηράκλειο • Στέγες Νέων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη • Ξενώνας Bρεφών SOS στην Αθήνα • Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Αθήνα, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή, την Πάτρα, τον Πειραιά και τις Σάπες Ροδόπης • Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης στην Αθήνα, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα και την Πάτρα.

Πηγή εικόνων και άρθρου: Από Δελτίο Τύπου του Οργανισμού

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ