Δήμος Αγίου Δημητρίου: Η γραμμή δημότη 15371 στην υπηρεσία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον

Ναι στην παραμονή μας στο σπίτι! Όχι στην αποξένωση και την εγκατάλειψη!

Δελτίο Τύπου

Η γραμμή δημότη 15371 στην υπηρεσία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ‼️

Συνεχίζοντας τη μάχη κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, θα είναι παρών για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, συμβάλλοντας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής,  που περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουμε ανάγκη όλοi μας και πολύ περισσότερο οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
 
Στο πλαίσιο αυτό:
  • Η υποστήριξη των συμπολιτών μας που υπάγονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στα υπόλοιπα προγράμματα των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (κοινωνικό συσσίτιο, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο), συνεχίζεται κανονικά.
  • Επιπλέον, άτομα ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους: ηλικιωμένοι, ΑμεΑ και πάσχοντα από χρόνιες ασθένειες ευάλωτα στον κορωνοϊό, καλώντας στο 15371, θα έχουν κάλυψη σε άμεσες ανάγκες που περιλαμβάνουν παράδοση τροφίμων και φαρμάκων ή άλλα επείγοντα ζητήματα.
  • ‼️ Σημειώνεται πως οι εργαζόμενες/οι στο Βοήθεια στο Σπίτι, στα Δημοτικά Ιατρεία και τις Κοινωνικές Δομές, έχουν εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας προκειμένου να είναι ασφαλείς στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.

Στόχος του Δήμου Αγίου Δημητρίου είναι κανένας να μη μείνει μόνος του αυτές τις πολύ κρίσιμες μέρες και όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβασή στα βασικά αγαθά που αφορούν στη διατροφή και την υγεία τους.

Είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, πολίτες που μπορούν να εξυπηρετούνται από τις οικογένειες ή άτομα του περιβάλλοντος τους να μην απευθύνονται στο 15371, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη στα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη.

Η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 15371 θα λειτουργεί καθημερινά από ώρα 8:00 έως 20:00, ενώ μελλοντικά η λειτουργία της θα προσαρμοσθεί ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Μένουμε σπίτι και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!
Ασπίδα μας η γνώση και η πιστή τήρηση των προληπτικών μέτρων 

Πηγή άρθρου και εικόνας: Από Δελτίο Τύπου του Δήμου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ