Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Σε πλήρη δράση, κόντρα στον κορωνοϊό

Σε πλήρη λειτουργία, μέσω και της εξ αποστάσεως εργασίας, παραμένουν όλες οι υπηρεσίες του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Δελτίο Τύπου

Σε πλήρη λειτουργία, μέσω και της εξ αποστάσεως εργασίας, παραμένουν όλες οι υπηρεσίες του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
 
Έχοντας αναπροσαρμόσει μια σειρά από διαδικασίες, το Επιμελητήριο ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες των μελών του, όπως αυτές επιβλήθηκαν από τις ακραίες συνθήκες, τις οποίες βιώνει η αγορά λόγω του κορωνοϊού.
 
Όλα τα τμήματά του, το τμήμα Υπηρεσιών, Μελών, Εκθέσεων, Εκδηλώσεων, το τμήμα της Εκπαίδευσης, καθώς και όλες οι διοικητικές, οικονομικές και νομικές υπηρεσίες του φορέα, με την εφαρμογή πρακτικών “home office” και την υποστήριξη του προσωπικού ασφαλείας, συνεχίζουν να εργάζονται, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για όσο διάστημα διαρκέσουν οι “παρενέργειες” από τον Covid-19 στην κοινωνία και την οικονομία.
 
Κύρια προτεραιότητα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου είναι, μόλις στην αγορά επικρατήσουν συνθήκες ομαλότητας, να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά, ενεργοποιώντας, στο μέτρο του δυνατού, τις προγραμματισμένες δράσεις της χρονιάς, με στόχο την προώθηση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. 
 
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή & Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρα. Αθανάσιο Κελέμη, «οι εναλλακτικές λύσεις που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες για την εξ αποστάσεως απασχόληση, δίνουν τη δυνατότητα στο Επιμελητήριο να παραμείνει, στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, σύμμαχος της ελληνογερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας και να στηρίξει την προσπάθεια όλων να εξέλθουν αλώβητοι αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης. Η κοινωνία καλείται, σήμερα, να παραμείνει ψύχραιμη, η ιατρική κοινότητα να κερδίσει το στοίχημα της ζωής κι οι επιχειρηματίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα να κρατήσουν ζωντανή την οικονομία», συμπληρώνει ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Πηγή άρθρου: Από Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου
Πηγή εικόνας: Unsplash.com/Van Tay Media

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ